От Арсенал се надяват да намалят наказанието на Обамеянг


От Арсенал се надяват да намалят наказанието на Обамеянг
Снимка: Getty Images/Guliver

1884 0

От Арсенал се надяват наказанието на техния капитан Пиер-Емерик Обамеянг да бъде намалено. Габонецът получи червен картон по време на равенството 1:1 срещу Кристъл Палас в събота за нарушение срещу Макс Майер в средата на втората част. Футболната асоциация реши да накаже голмайстора на „топчиите“ за 3 срещи.

Първоначално съдията Пол Тиърни показа жълт картон на Обамеянг, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, картонът бе сменен на червен. След двубоя наставникът на „артилеристите“ Микел Артета сподели: „Изгледах повторението и ситуацията изглеждаше доста неприятна. Познавайки Оба, не мисля, че е имало умисъл във влизането му. Надявам се, че Макс Майер не е контузен и много съжалявам за ситуацията. Решението беше взето и трябва да се съобразим с него.“

Въпреки това в щаба на Арсенал смятат, че три мача наказание са много. „Артилеристите“ не смятат да обжалват наказанието, но смятат, че има доста фактори, които могат да повлияят на Футболната асоциация и тя да намали наказанието. От клуба смятат, че Обамеянг не е вложил сила при шпагата и според тях ситуацията изглежда доста по-неприятна, когато е била показвана на повторения. Освен това от Арсенал посочват, че до момента през сезона в Англия е имало сходни или по-тежки нарушения, които не са водили до червен картон.

А ето кой футболист е желан от Микел Артета на "Емиратс".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички