"Олд Трафорд" рухна! С луд късмет Юнайтед се добра до дузпи, а после отпадна от Лампард!


"Олд Трафорд" рухна! С луд късмет Юнайтед се добра до дузпи, а после отпадна от Лампард!
Снимка: Guliver/GettyImages

6344 0

Манчестър Юнайтед поднесе поредната горчива хапка на своите фенове на "Олд Трафорд". Сле като отборът беше разбит от Тотнъм само преди няколко седмици у дома, сега "червените дяволи" отпаднаха за Купата на Лигата вкъщи след истинска драма, 2:2 и цели 16 изпълнени дузпи. 

Възпитаниците на Жозе Моуриньо имаха инициативата през първото полувреме, създадоха много положения, но вкараха само едно от тях чрез Хуан Мата още в 3'. През вторите 45 минути обаче всички за домакините се промени.

В 59' юношата на Ливърпул Хари Уилсън вкара фантастичен пряк свободен удар. Той стреля от почти 30 метра, но топката хвана невероятна парабола с външен фалц и се озова в горния десен ъгъл на вратата на Ромеро - 1:1.

Последваха още лоши новини за "червените дяволи", след като отново Уилсън се озова като адресат на подаване зад отбраната на Юнайтед. Той чукна топката встрани от Ромеро, който излезе извън пеналтерията да го пресрещна, но игра с ръка - червен картон за вратаря.

Така се стигна до 88', в която резервнинят страж Грант направи страхотно спасяване при удар от далечно разстояние, но никой не покри връхлитащия Мариот, който с глава резлизира за 1:2.

Драмата обаче не беше приключила. В 5-ата минута на добавените 6 след поредното центриране в наказателното поле Маруан Фелайни беше изпуснат от защитата и с глава успя да донесе равенство 2:2 и вкара двубоя в рулетката на дузпите.

В тях изпълненията на първите 10 футболисти бяха перфектни. При 6-ото изпъление на Дарби Грант беше близо за 3-и път да спаси, но топката все пак се озова във вратата, но и най-младият в състава на Моуриньо Дало беше категоричен. Точните изпълнения продължиха до дузпа №16, в която Скот Карсън хвана удара на Фил Джоунс - класиране за "овните"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички