Официално: Ливърпул с първи трансфер през лятото


Официално: Ливърпул с първи трансфер през лятото
Снимка: Guliver/GettyImages

7460 0

Ръководството на Ливърпул се похвали с първи нов трансфер през лятото. Мърсисайдци официално обявиха привличането на холандския млад бранител Сеп ван ден Берг. 17-годишният талант идва от тима на ПЕК Цволе, като е подписал дългогодишен контракт.

"Червените" не посочват подробности около трансфера, но се предполага, че цената, заплатена за защитника, е от порядъка на 2 млн. паунда. "Това е невероятно чувство", бяха първите думи на ван ден Берг. "За мен това е най-големият клуб в света, сбъдната мечта. Разбира се, треньорът (Юрген Клоп) е една от причините за успехите на клуба, както и една от причините да дойда тук", добави още холандецът.

Ван ден Берг се подвизава като централен бранител в своя отбор, като е висок близо 1,90 метра. Той е сънародник на титулярния защитник на Ливърпул - Върджил ван Дайк. Интерес към бранителя имаше и от страна на ПСВ, Аякс и Байерн Мюнхен, но в крайна сметка той предпочете "Анфийлд".

Ван ден Берг е силен в единоборствата и спокоен при владението на топката, но тепърва трябва да усъвършенства играта си във въздуха.  Този трансферен ход напълно опровергава очакванията, че "червените" няма да бъдат агресивни по отношение на трансферите през този прозорец.

Междувременно авторитетното местно издание "Liverpool Echo" информира, че "голямата трансферна цел" на Ливърпул през това лято е на практика "фалшива новина" и няма нищо вярно (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички