Официално: Джон Тери започва треньорска дейност


Официално: Джон Тери започва треньорска дейност
Снимка: Getty Images/Gulliver

2466 0

Ръководството на Астън Вила обяви новия треньорски щаб, който ще води отбора. Старши треньор на бирмингамци ще бъде Диън Смит, а легендата на Челси Джон Тери ще му бъде помощник треньор. Ръководството обяви и още едно ново назначение - това на Хесус Гарсия Питарх като спортен директор.

Смит напуска състава на Брентфорд, които се намират осем позиции по-нагоре в подреждането от своите колеги от Бирмингам. За преждевременната си раздяла с "пчеличките" Смит ще получи компенсация.

37-годишният Джон Тери започва треньорската си кариера като помощник треньор, след като само преди седмица съобщи за своето пенсиониране от професионалния футбол. Тери отказа да играе в Русия, където бе желан от ЦСКА Москва поради семейни причини.

Джон Тери е един от най-знаковите защитници в историята на английския футбол с впечатляващите 759 мача на клубно ниво. Той бе дълги години капитан на Челси, където прекара почти 20 години. Тери прекара и девет години в националния отбор на страната си, изигравайки 78 мача.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички