Официално: Челси с първа нова придобивка - и то каква!


Официално: Челси с първа нова придобивка - и то каква!
Снимка: Getty Images/Guliver

3901 0

Ръководството на Челси финализира трансфера на крилото на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич. Новината бе съобщена официално на уеб страницата на "сините" преди броени минути, след като в продължение на седмици офанзивният играч бе свързван с трансфер на "Стамфорд Бридж".

"Сините" ще заплатят 64 млн. евро на първенеца в Бундеслигата за подписа на Пулишич, който обаче ще остане в Германия до края на сезона, където ще доиграе кампанията в тима на "жълто-черните". 20-годишният американец бе свързван също така и с Арсенал и Ливърпул, но в крайна сметка премина в Западен Лондон.

"Кристиан винаги е мечтаел да играе във Висшата лига", заяви спортният директор Михаел Зорк. "Това със сигурност е свързано с Америка, а в резултат на това нямаше как да удължим контракта му. Именно поради тази причина решихме да приемем изключително изгодната оферта на Челси, имайки предвид и изтичащия договор на играча", добави Зорк.

Договорът на Пулишич изтичаше през лятото на 2020 година, а тимът на Борусия бе притиснат до стената, тъй като трансферната му цена се очакваше да падне твърде много, ако играчът бе задържан до идното лято. Пулишич играе предимно на десния фланг, но се подвизава успешно и отляво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички