Нюкасъл излъга Манчестър Юнайтед за много ценна победа


Нюкасъл излъга Манчестър Юнайтед за много ценна победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1552 0

Манчестър Юнайтед претърпя неприятна загуба от отбора Нюкасъл с 1:0 в среща от 27-ия кръг на Висшата лига. Успехът е изключително ценен за "свраките", които се измъкнаха от зоната на изпадащите. Единственото попадение в срещата бе дело на Мат Ричи в 65'.

Нюкасъл направи по-добро първо полувреме и можеше да поведе още в 5'. Шелви стигна до отбита топка и със силен удар застраши вратата на "червените дяволи", но Де Хеа реагира впечатляващо. Малко по-късно Диаме открадна топката от Матич и намери Айосе Перес, който стреля добре, но топката мина встрани от дясната греда. Постепенно Юнайтед започна да играе по-добре и създаде няколко опасни положения. В 35' Матич изведе Марсиал сам срещу вратаря на домакините, но Дубровка отрази удара му. В 39' дойде много спорно решение на съдията, Смоулинг извърши нарушение срещу Гейл, като дори останаха съмнения дали не е вътре в наказателното поле. Реферът обаче остави играта да продължи.

През второто полувреме гостите показаха много по-добра и мотивирана игра. В 53' Лукаку отбеляза, но голът бе отменен, тъй като преди това Смолинг, а и белгиецът извършиха нарушение. Изненадващо, предвид подобрената игра на отбора на Моуриньо, "свраките" откриха резултата. В 65' близо до средата на терена бе отсъдено нарушение за симулация на Смоулинг. След центрирането Гейл успя да отклони топката към непокрития Мат Ричи, който не остави шансове на Де Хеа. В 77' Марсиал отново нямаше късмет, като негов опасен удар бе блокиран от защитник на домакините. В последната минута на добавеното време стражът на Нюкасъл се превърна в истински герой, спасявайки вратата си от изравнителен гол. Карик Успяда отправи удар от близо, но Дубровка спаси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички