Най-богатият човек във Великобритания купува Челси?


Най-богатият човек във Великобритания купува Челси?
Снимка: Getty Images/Guliver

6931 0

Бизнесменът Джим Ратклиф се интересува от закупуването на английския Челси, съобщава "The Times". Предприемачът, който работи главно в химическата индустрия, финализира придобиването на велосипедния отбор "Team Sky" и би искал също така да инвестира във футбола.

Според британското издание настоящият собственик на "сините" Роман Абрамович иска да получи за клуба около 2,5 милиарда паунда, което на този момент не устройва Ратклиф. Въпреки че той е сочен за най-богатия човек във Великобритания, а състоянието му се оценява на около 21 милиарда паунда. Ратклиф притежава швейцарския футболен клуб Лозана.

СЛУХОВЕ ОБИКАЛЯТ АНГЛИЯ: АБРАМОВИЧ ПРОДАВА ЧЕЛСИ, СЛОЖИ И ЦЕНА

66-годишният бизнесмен искал да стане най-влиятелната фигура в британския спорт. Той е започнал отново да проучва възможността да вземе Челси, след като през април 2018 г. британските власти отказаха да продължат инвестиционната виза на Абрамович. През есента на 2018 г. се появиха слухове, че руснакът планира да продаде футболния клуб.

Абрамович купи Челси през 2003 година, когато клубът беше в предфалитно състояние. За сделката богаташът брои 140 милиона паунда. Руснакът спечели пет пъти титлата в Англия, два пъти Суперкупата на Англия и веднъж Шампионска лига. С него "сините" спечелиха пет пъти ФА Къп и три пъти Купата на Лигата. Състоянието на Абрамович се оценява на 12,4 милиарда долара. А кои са най-богатите собственици на футболни клубове в света - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички