Моуриньо се облекчи, Юнайтед и Сити бият за купата


Моуриньо се облекчи, Юнайтед и Сити бият за купата
Снимка: Guliver/GettyImages

1462 0

Жозе Моуриньо най-после може да си отдъхне, след като Манчестър Юнайтед спря негативната си серия от три поражения и спечели визитата на третовидизионния Нортхемптън с 3:1 и се класира за 4-ия кръг в турнира за Купата на лигата.

СИТИ ДАВА ТУРЕ БЕЗ ПАРИ НА КОНКУРЕНТ ЗА ТИТЛАТА

По същото време, със също експериментален състав, Манчестър Сити и Пеп Гуардиола продължиха наказателната си акция от началото на сезона и сразиха с 2:1 като гости Суонси.

За Моуриньо победата бе далеч по-ценна, защото свали малко от напрежението върху него и отбора. Майкъл Карик се завърна сред титулярите с фантастичен гол за 0:1 в 17-ата минута, но скромните домакини успяха да изравнят в 42-ата след дузпа, реализирана от Ревел.

След почивката на терена се появиха Маркъс Рашфорд и Златан Ибрахимович, с което разликата в класите се повиши неимоверно. Именно младокът подаде за попадението на Андер Ерера за 1:2 в 68-ата минута, а в 74-ата се възползва от левашка грешка на вратаря на Нортхемптън и финишира на празна врата за 1:3.

В последните два сезона Юнайтед бе елиминиран в турнира от по-нискоразредни съперници (МК Донс и Мидълзбро), но това засега не се случва.

Сити на Гуардиола също реши двубоя си след почивката с голове на неочаквани играчи - Гаел Клиши откри в 49-ата, а Алийш Гарсия покачи на 0:2 в 67-ата. Това бе последният от мачовете, които Серхио Агуеро трябваше да изтърпи заради наказание, а при липсата на Нолито (също наказан заради червения картон срещу Борнемут) атакуващото трио бе формирано от Хесус Навас, Келечи Ихеначо и Лерой Сане.

В 94-ата минута все пак Гилфи Сигурдсон отбеляза гол на утешението за "лебедите", но те нямаше как да стигнат до нещо повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички