Моуриньо излезе за 0:0 срещу Клоп и изпълни целта си на "Анфийлд"


Моуриньо излезе за 0:0 срещу Клоп и изпълни целта си на "Анфийлд"
Снимка: Guliver/GettyImages

2849 0

Ливърпул успя да прекъсне черната си серия от 4 поредни загуби от Манчестър Юнайтед, но не и да спечели срещу големия си съперник. Тази вечер на "Анфийлд" мърсисайдци стигнаха само до 0:0 в най-чаканото английско дерби за сезона.

"Червените" имаха по-добрите положения в мача, но Давид де Хеа прояви фантастичните си качества на няколко пъти - най-вече срещу Фелипе Коутиньо и Емре Джан.

Като цяло обаче двубоят не оправда очакванията за стойностен двубой, а по-защитната тактика на Жозе Моуриньо отново даде резултат. Както е известно, Специалния винаги залага на определена схема в дефанзивен план, когато му носеше успех с Челси, когато съперникът беше в по-добра форма.

Клоп така и не намери противодействие срещу добрата постройка на Манчестър Юнайтед, като това е второ равенство в историята на съперничеството между двамата специалисти.

В историята на Премиър лийг пък Манчестър Юнайтед записа антирекорд, след като "червените дяволи" владееха топката в едва 35% от времетраенето на двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна с натиск на Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" играха с преса малко след централната линия, с която халфовете на Ливърпул трудно се справяха. Въпреки това гостите не успяваха да генерират положения, с които да поведат в резултата.

Най-опасно за Кариус стана в 22', когато Рашфорд надигра Милнър по крилото и пусна остър пас в наказателното поле, но вратарят парира паса към Ибрахимович.

Последваха 10 силни минути за Ливърпул, в които Фирмино нанесе опасен удар с глава, спасен от Де Хеа. Извън това положение обаче второто най-добро нападение в Англия не можеше да стигне до вратата на испанеца. Моуриньо беше подредил отлично отбора си в защитен план, като на моменти единственият, който беше останал напред, беше Златан Ибрахимович.

До края на полувремето не се случи нищо интересно на "Анфийлд" и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част беше огледална на първата - "червените дяволи" натиснаха своя съперник и имаха първи шанс да открият резултата. Погба се справи с Джан отдясно на нападението и центрира в наказателното поле. Ибрахимович обаче вместо директно да стреля, потърси комбинация, но нямаше нито един негов съотборник в пеналтерията.

Мърсисайдци обаче отговориха с най-доброто положение в мача. Матип изведе Джан в наказателното поле, където германецът беше заобиколен от куп играчи. Той все пак успя да стреля, но Де Хеа се отчете с фантастично спасяване.

В 71' Де Хеа направи вълшебно спасяване - Коутиньо се освободи и стреля от около 20 метра, но с една ръка испанският страж успя да избие в корнер. Ливърпул продължи да натиска, като Адам Лалана внесе сериозна свежест в действията на домакините, но гол така и не падаше.

До края на двубоя Дивок Ориги и Уейн Рууни се появиха съответно за двата отбора, но и те с нищо не промениха развоя на мача - 0:0 в скучно дерби на "Анфийлд".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Клайн, Матип, Ловрен, Милнър, Хендерсън, Джан, Коутиньо, Фирмино, Мане, Стъридж

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Бейли, Смолинг, Блинд, Погба, Фелайни, Ерера, Йънг, Рашфорд, Ибрахимович

УНИЩОЖИТЕЛНОТО ПРЕДИМСТВО НА КЛОП СРЕЩУ МОУРИНЬО

Преди изиграването на дербито от 8-ия кръг Ливърпул заема 4-а позиция с актив от 16 точки - само на 3 от лидерите Манчестър Сити и Арсенал. "Червените дяволи" пък са с 3 пункта по-малко от днешния си съперник и се намира в колеблива форма.

Мърсисайдци са с 4 поредни победи в шампионата и 5 двубоя без поражение, докато грандът от Манчестър има една победа в 4 мача.

КОЙ Е ПО-ПО-НАЙ В НАЙ-ГОЛЯМОТО ДЕРБИ НА АНГЛИЯ?

"Червените дяволи" са в серия от 4 поредни победи над големия си английски съперник, но в същото време Жозе Моуриньо има само една победа над Юрген Клоп, и то в мач с почти нулево значение. Последната им среща беше на "Стамфорд Бридж", когато Специалния загуби с 1:3, а след това беше уволнен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички