Меси със стряскащо по-добри показатели от Роналдо срещу топ отборите на Англия


Меси със стряскащо по-добри показатели от Роналдо срещу топ отборите на Англия
Снимка: Gulliver/GettyImages

4091 0

Измина поредната европейска футболна вечер, в която голямата звезда на Барселона Лионел Меси впечатли с изявите си на футболния терен. Аржентинецът вкара два гола за своя отбор при победата над Тотнъм насред "Уембли", а това подобри още повече статистиката на играча срещу английските отбори.

Изненадващ факт е, че Меси има далеч по-добра статистика срещу топ отборите на Острова от тази на големия си съперник Кристиано Роналдо, с когото се съревновават в продължение на дълги години.

Сравнение между двамата играчи по отношение на голове и асистенции срещу отборите от топ 6 на Висшата лига показва, че Меси се е представил далеч по-успешно. Става въпрос за мачове с Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Арсенал, Тотнъм и Ливърпул.

Интересното в случая е, че Кристиано Роналдо прекара шест години от своята кариера именно във Висшата лига, докато Меси никога не е играл в друго първенство освен испанското. Въпреки това, Меси е далеч по-резултатен, а освен това е записал и повече асистенции.

Меси има на сметката си 22 попадения, докато в графата на Роналдо стоят едва 14 гола. При асистенциите аржентинецът води с една повече на португалеца - седем на шест. 

Интересното при аржентинския стрелец е, че той изпитваше сериозни трудности в първите си осем мача с опоненти от Острова, като едва в деветия случай асистира за изравнителното попадение на Андрес Иниеста срещу Челси в полуфиналната среща на "Стамфорд Бридж" през 2009 година.

В десетото му участие с екипа на "блаугранас" Меси отбеляза първия си гол срещу английски съперник на финала на Шампионска лига срещу Манчестър Юнайтед при успеха с 2:0. В следващите 17 мача срещу топ клубовете от Висшата лига аржентинецът е отбелязал 19 пъти, включително хеттрик срещу Манчестър Сити и четири попадения срещу Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички