Манчестър Юнайтед ще бъде продаден за милиарди в най-скъпата сделка в историята


Манчестър Юнайтед ще бъде продаден за милиарди в най-скъпата сделка в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

5275 0

Феновете на Манчестър Юнайтед, които са категорични, че фамилия Глейзър е съсипала клуба, могат да бъдат щастливи от последната информация на Острова. Вестник "The Sun" твърди, че "червените дяволи" скоро могат да бъдат продадени, а следващият собственик е един от най-богатите хора на планетата - шейх Мохамед бин Салман. Той е следващият крал на Саудитска Арабия, а богатството на семейството му се изчислява на над 850 милиарда щатски долара.

Според източници на английския таблоид, преговорите между двете страни са започнали през октомври миналата година, а стойността на офертата е 3.8 милиарда паунда, но при условие че Манчестър Юнайтед се класира за Шампионска лига. Това е и основната причина сделката да се бави до момента, но преговорите са в напреднала фаза и е много вероятно 20-кратният английски шампион да има нов собственик преди началото на следващия сезон във Висшата лига.

Семейство Глейзър неведнъж е водило преговори за продажбата на Манчестър Юнайтед, но това е най-високата оферта, която американците са получавали. През 2005 година Глейзър купиха клуба срещу 800 милиона паунда, но оттогава насам семейството прехвърля постоянно дълговете си върху "червените дяволи". С продажбата на Юнайтед американските бизнесмени ще си гарантират цели 3 милиарда печалба.

Ако се стигне до продажба на "червените дяволи", това ще е най-скъпата сделка за клуб както във футболната, така и в спортната история.

Друга добра новина за феновете на тима е, че отново ще видят Сър Алекс Фъргюсън на мениджърското кресло в Манчестър Юнайтед (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички