Потвърдено: Сър Алекс Фъргюсън се завръща като мениджър


Потвърдено: Сър Алекс Фъргюсън се завръща като мениджър
Снимка: Getty Images/Guliver

3582 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън, ще се завърне в познатата си роля като треньор на "червените дяволи", макар и в демонстративен мач. Шотландецът ще бъде мениджър на отбора в преиграването на знаменития финал на Шампионска лига от 1999 г. срещу Байерн Мюнхен, потвърдиха от ръководството на "дяволите".

Двубоят ще се състои на 26 май на "Олд Трафорд", за да се отбележи 20-годишния юбилей от великия финал, завършил при резултат 2:1 след късен обрат в мача. Заработените парични средства от демонстративния мач ще отидат за благотворителност чрез фондацията на "червените".

Фъргюсън прекрати своята феноменална кариера след сезон 2012/13, печелейки последната титла за отбора във Висшата лига и до днес. През далечната 1999 година шотландецът успява да спечели требъл - нещо, което не е постигано от нито един друг английски тим. Въпросният сезон на "червените" завършва с едва три поражения за цялата кампания.

Междувременно мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола проговори за един от "скъпите" си играчи, които стоят предимно на скамейката, като разкри каква е причината за това. Какво каза испанецът - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички