Манчестър Юнайтед премина и през Тотнъм за шеста поредна победа, Де Хеа съкруши "шпорите"


Манчестър Юнайтед премина и през Тотнъм за шеста поредна победа, Де Хеа съкруши "шпорите"
Снимка: Getty Images/Gulliver

5692 0

Манчестър Юнайтед победи Тотнъм в дербито на 22-ия кръг на Висшата лига с минималното 1:0. Единственият гол в срещата отбеляза Маркъс Рашфорд в края на първата част. По този начин "червените дяволи" вече имат 6 поредни победи във всички турнири и то под ръководството на Оле Гунар Солскяер. Нито един мениджър не е стартирал с подобна статистика начело на Юнайтед.

Невероятен мач направи вратарят на гостите Давид Де Хеа. Той бе просто непробиваем и отчая нападението на "шпорите". Испанският страж спаси 11 удара в посока неговата врата. Много силен мач направи и Пол Погба, който асистира за попадението.

Двата отбора започнаха малко по-предпазливо в началните минути. Първата опасност бе пред вратата на де Хеа. Сон получи страхотен пас, след което успя да запази топката и да стигне до наказателното поле, където Уинкс стреля към вратата. Той обаче взе грешното решение, тъй като можеше да подаде на свой съотборник, освен непокрит точно пред опразнената врата.

В 11' и "червените дяволи" имаха добър шанс, но ударът на Лингард мина над вратата. В 18' Марсиал се измъкна с лекота от защитата и се озова очи в очи с вратаря, но не успя да отбележи с удара си в долния ляв ъгъл, тъй като Уго Лорис се изяви с добра реакция и спаси с крак. В 30' "шпорите" успяха да отбележат гол чрез Хари Кейн, но той бе правилно отменен заради засада при подаването от Деле Али. Малко преди края на полувремето на Маурисио Почетино му се налоци да направи принудителна смяна. На мястото на Сисоко влезе в игра Ерик Ламела. В 44' гостите откриха резултата. Подаване на Трипър бе пресечено, след което Пол Погба даде превъзходен извеждащ пас на Рашфорд, който преодоля първо Вертонген, а след това и Лорис за 0:1.

Втората част започна на изключително високи обороти и с много положения. В 48' Хари Кейн пое пас в наказателното поле, след което отигра с удар по трева към левия ъгъл, но вратарят се хвърли и го отрази. Две минути след това Деле Али се извиси над защитниците и пласира мощния си удар с глава в долния десен ъгъл, но Давид де Хеа беше подготвен и предотврати отбелязването на гол.

В 54' Лорис спаси много опасен удар на Пол Погба, който направи много силен мач. Той скочи високо, за да засече центриране и отклони топката с глава отблизо в левия ъгъл, но вратарят отново направи страхотно спасяване. Три минути след това отново Погба имаше страхотен шанс пред себе си. Топката се отби към него след удар на съотборник и той опита да я вкара под напречната греда, но Уго Лорис беше концентриран и отрази. В 63' отново двамата съотборници в националния отбор на Франция се оказаха лице в лице. Погба получи прецизен пас, като опитът му беше насочен в долния ляв ъгъл, но вратарят се хвърли по превъзходен начин, за да го спре.

След това последваха силни минути за доакините и за вратаря на Юнайтед. Първо Де Хеа отрази коварен удар на Деле Али. В 67' Ерикесен пък изпълни обещаващ свободен удар, но встрани от лявата греда. В 70' Тоби Алдервейрелд  си спечели достатъчно пространство, за да засече топката от корнера и да стреля, но Де Хеа спаси с крак. В 74' Деле Али овладя в наказателното поле и стреля отблизо, но отново испанският страж спаси. В 86' Де Хеа просто затвърди невероятното си представяне с ново спасяване - удар на Кейн, като това бе десетият удар, който стражът отрази в този двубой. Малко след това бе отразен удар и на влезлия като резерва Йоренте. С тази победа Юнайтед се изравнява по точки с петия Арсенал, а Тотнъм вече е само на една точка пред Челси.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това е първият сериозен тест пред мениджъра на "червените дяволи", който започна с 5 поредни победи начело на тима. Преди малко повече от месец той наследи поста от уволнения Жозе Моуриньо. Под ръководството на норвежеца отборът реализира 16 гола, което прави по повече от 3 попадения средно на двубой.

Отборът на Тотнъм ще бъде без Виктор Уанаяма, който е контузен. Лукас Моура и Ерик Дайър са под въпрос. Извън групата ще бъде и Муса Дембеле, който ще премине в Китай. За Юнайтед със сигурност двубоя пропуска Ерик Баи, който е наказан. Маркус Рохо е с контузия и също няма да излезе в това дерби.Алексис Санчес пък не пътува с тима.

Eвентуален успех ще изравни Юнайтед с 5-ия Арсенал и ще се приближи на 7 точки от "шпорите, така че двубоят е ключов. Намиращият се в отлична форма Пол Погба ще е на линия, което също е от значение, но тестът за отбраната ще е много сериозен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ТОТНЪМ: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Дейвис, Уинкс, Сисоко, Ериксен, Али, Сон, Кейн

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Шоу, Джоунс, Линдельоф, Йънг, Матич, Ерера, Марсиал, Погба, Лингард, Рашфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички