Манчестър Юнайтед отмъква голмайстор от Бундеслигата за смешна сума?


Манчестър Юнайтед отмъква голмайстор от Бундеслигата за смешна сума?
Снимка: Getty Images/Guliver

7516 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед планира да отмъкне голмайстора на Ред Бул Лайпциг Тимо Вернер, пише Guardian. Вернер бе сред трансферните цели на големия съперник на "дяволите" - Ливърпул, но според информациите грандът от Манчестър вече е фаворит за подписа на нападателя.

Тимо Вернер има клауза за откупуване в договора му, която възлиза на само 27 млн. паунда. За нападател от ранга на Вернер подобна сума изглежда смешна на фона на трансферния пазар в последните години. Нападателят на Лайпциг е втори сред голмайсторите в Бундеслигата с девет гола - на пет зад абсолютния лидер Робърт Левандовски.

В последния си мач Вернер записа изключителен рекорд, записвайки участие в шест от попаденията на своя отбор при победата с 8:0 над Майнц. Голмайсторът отбеляза три попадения и асистира за още три, а силните му изяви в последно време неимоверно накараха европейските колоси да се "ослушват" за него.

Междувременно се появиха информации, че ръководството на Юнайтед има нова трансферна цел, като е подготвило 80 милиона за нея (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички