Манчестър Юнайтед е прахосал най-много пари за трансфери без стойност


Манчестър Юнайтед е прахосал най-много пари за трансфери без стойност
Снимка: Getty Images/Guliver

3507 0

Манчестър Юнайтед е прахосал най-много пари от всеки друг отбор във Висшата лига, показва проучване, представено от "Дейли Мейл".

Преглед на транферите в Англия, направен от "Prime Time Sport" показва, че 474,81 милиона паунда струват всички играчи във Висшата лига през последните три сезона, които са записали 50% или по-малко игрово време от максималното възможно за един сезон.

Главен виновник за това е Манчестър Юнайтед, който е похарчил 161 милиона паунда за подобни играчи. Топ 3 в класацията допълват Тотнъм и Ливърпул.

Провалът на "червените дяволи" се дължи основно на привличането на Анхел Ди Мария. Аржентинецът струваше на Луис Ван Гаал 59,7 милиона паунда, за да бъде привлечен от Реал Мадрид през лятото на 2014 г., но след лошия сезон на "Олд Трафорд", остана извън сметките на холандеца.

Анхел Ди Мария е следван от друг играч на Манчестър Юнайтед - Маруан Фелайни, който често търка пейката след привличането си от Евертън за 27,5 милиона паунда.

Нека обаче отидем и на другия полюс. Най-изгодният трансфер през последния сезон беше преминаването на Алексис Санчес в Арсенал срещу сумата от 30 милиона паунда. Арсен Венгер гласува голямо доверие на плеймейкъра, който е използван в 86% от възможните минути на терена.

Клубовете в английската Висша лига счупиха всички рекорди по трансфери през това лято. Най-много пари са похарчени за преминаването на Кевин Де Брюин в Манчестър Сити - 76 милиона паунда. Друго ново попълнение на "гражданите" - Рахийм Стърлинг, струва 60 милиона. Третото място е за Манчестър Юнайтед и Антони Марсиал, чийто трансфер струва 50 милиона паунда.

(СНИМКИ: "Prime Time Sport")

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички