Манчестър Юнайтед е на ръба на финансов колапс


Манчестър Юнайтед е на ръба на финансов колапс
Снимка: Getty Images/Guliver

8959 0

Манчестър Юнайтед може да се изправи пред сериозни финансови проблеми, ако не влезе в зона Шампионска лига за следващия сезон. В момента "червените дяволи" заемат седмото място в класирането във Висшата лига, изоставайки с 6 точки от топ 4. Затова още нищо не е загубено.

Сегашното финансово състояние на клуба обаче е такова, че влизането/невлизането в Шампионска лига ще има определящо значение за това дали той ще продължи да функционира. Според goal.com, сред спонсорите и партньорите на гранда от Манчестър зрее недоволство от това, че един от най-популярните и успешни клубове в света сега се мотае в средата на таблицата и се задоволява с участие в Лига Европа.

Манчестър Юнайтед все още заработва много пари, но почти всички средства отиват за заплати, дълг и трансфери. Клубът не е в състояние да скъта нещо за черни дни, каквито може скоро да дойдат на "Олд Трафорд". Например, само договорът със спонсора "Adidas" може да изтънее с 20 милиона паунда годишно, ако отборът не се класира за Шампионска лига.

Има и много други спонсорски договори за стотици милиони, които "дяволите" трябва да преподпишат през следващата година и без участие в Шампионска лига клубът може да загуби партньорите си, които ще започнат сътрудничество с по-успешни в спортно отношение клубове.

Към момента Юнайтед харчи за заплати 232 милиона паунда всяка година - повече от всеки друг клуб във Висшата лига. В отбора все още се намират играчи като Маркос Рохо, Алексис Санчес, Джеси Лингард и Фил Джоунс, които печелят шестцифрени суми на седмица, но или не играят на нужното ниво, или са някъде под наем.

Всичко това показва, че в един момент свободният паричен поток в клуба може да секне и на "Олд Трафорд" ще трябва да се замислят за контрол над своите разходи. А какъв е поредният неразумен харч, който смятат да си създадат в Юнайтед вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички