Манчестър Сити вилня в Лондон


Манчестър Сити вилня в Лондон
Снимка: Guliver/GettyImages

1353 0

Манчестър Сити изигра един от най-силните си мачове под ръководството на Хосеп Гуардиола и опустоши Уест Хям с 4:0 на Олимпийския стадион в Лондон.

''Гражданите" нямаха абсолютно нивкакви проблеми с намиращия се във възходяща форма тим на Славен Билич, като доминираха в срещата от първия съдийски сигнал и дори пропуснаха да разгромят допълнително своя съперник.

В 17' гостите осъществиха отлична контраатака, като Кевин де Бройне осъществи отлично двойно подаване с Габриел Жезуш, запчнал като титуляр за сметка на Агуеро - удар на белгиеца и 1:0.

4 минути по-късно Лирой Сане развинти защитата на Уест Хям и нахлу в наказателното поле, където от малък ъгъл опита подаване. Рандолф блокира паса, но топката отиде при Силва - 2:0 за гостите.

В 39' Стърлинг беше изведен сам срещу вратаря, но английският национал поднесе топката на Жезуш, който на празна врата реализира първия си гол за "гражданите" - 3:0.

През второто полувреме Манчестър Сити намали драстично темпото, но Уест Хям остана също толкова анемичен в атака. Единственият гол през втората част пък падна от дузпа в 66', реализирана от Яя Туре.

Благодарение на победата си днес, "гражданите" спряха серията си от 2 поредни мача без успех, като в последните си 5 мача отборът има само 2 победи. Въпреки това Манчестър Сити се изравни с Ливърпул на 4-ото място във Висшата лига, като двата отбора имат по 46 точки. С точка повече са Арсенал и Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички