Манчестър Сити трябва да се фокусира върху Шампионската лига


Манчестър Сити трябва да се фокусира върху Шампионската лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1781 0

Вчерашната загуба на Манчестър Сити градското дерби срещу Манчестър Юнайтед сложи край амбициите на „гражданите“ за трета поредна титла. Разбира се, подобни неща се говореха за „гражданите“ и през миналата година, когато тимът загуби с 1:2 срещу Нюкасъл. Тогава Сити отвърнаха, като спечелиха 14 поредни срещи до края на сезона.

Загубата срещу Юнайтед в събота обаче означава, че Манчестър Сити вече са загубили толкова точки през настоящата кампания, колкото през целия минал сезон. Те трябва да спечелят всеки един от оставащите си 22 мача, за да достигнат до актива си от 98 точки от миналия сезон и ако съдим по начина, по който играят Ливърпул, това може и да не е достатъчно. А Пеп Гуардиола знае това.

Разбира се, нищо не е загубено преди края на последния кръг във Висшата лига, но може би е време Манчестър Сити да се фокусират върху Шампионската лига. „Гражданите“ спечелиха групата си и ще бъдат поставени във фазата на осминафиналите, което (при благоприятен жребий) ще им даде предимство. Да, всеки един неуспех в първенството за Гуардиола е неприятен, но наставникът вече спечели лигата два пъти, а и триумфира с всеки трофей на домашната сцена. Спечелването на Шампионската лига е единствената неизпълнена цел за Сити не само от идването на Гуардиола начело на тима, но и от идването на арабските собственици на тима през лятото на 2008-ма година.

Така че може би е редно Манчестър Сити да „жертват“ Висшата лига за сметка на Шампионската лига през този сезон. „Гражданите“ са страхотен отбор, но в днешната Премиър лийг равенството изглежда като загуба и не е достатъчно да бъде наваксана преднина от 14 точки. Затова техният фокус трябва да се премести към Европа. А ето какво каза Гуардиола за битката за титлата в Англия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички