Манчестър Сити разгроми Ливърпул в дербито


Манчестър Сити разгроми Ливърпул в дербито
Снимка: Getty Images/Gulliver

3979 0

Манчестър Сити нанесе разгромна загуба на Ливърпул с 5:0 в дербито на 4-ия кръг на Висшата лига. Серхио Агуеро откри резултата в 24', Габриел Жесус се разписа два пъти в края на първото полувреме и в 53'. Сане също отбеляза два гола в 77' и в добавеното време, с което оформи крайния резултат.

Мърсисайдци играха и цяло второ полувреме с човек по-малко заради изключително грубото нарушение на Садо Мане. Той изрита брутално в главата стражът на противника Едерсон, за което получи директен червен картон. Стражът пък бе изнесен на носилка и заменен принудително от Клаудио Браво.

В 7' домакините имаха нелоша възможност. Давид Силва овладя подаване, нагласи си топката и отправи удар от 20 метра, но Симон Миньоле осуети усилието му. Като за цяло в началните минути именно домакините опитаха повече да създават опасни положения.

В 13' Фернандиньо отправи бомбен изстрел от разстояние след добро подаване. Топката отиваше в долния ляв ъгъл, но беше спряна от страхотно спасяване от страна на Симон Миньоле.

В средата на първото полувреме "гражданите" поведоха в резултата. В 25' защитата на Ливърпул остави дупка в центъра и позволи на Де Бройне да намери Агуеро, който заобиколи Миньоле и прати топката в мрежата.

Мърсисайдци имаха добра възможност да изравнят. След пробив на Мане той бе повален на границата на наказателното поле, но Емре Джан обаче стреля неточно от фаула. В 30' Салах получи топката от Мане и остана сам срещу Едерсон, но стреля слабо и вратарят спаси.

В 37' се стигна до изключително неприятна ситуация. Садио Мане получи директен червен картон заради ужасяваш фаул в лицето на Едерсон. Мане бе изведен от Матип сам срещу вратаря на Сити, като и двамата тръгнаха към топката, но Мане го направи с високо вдигнат крак и уцели с бутоните в лицето стража.

Играта бе прекънста за 8 минути, за да се окаже медицинска помощ на Едерсон. Веднага след подновяването Сити вкара втори гол, но Жезус бе в засада и попадението не бе зачетено. 

Ситуацията се повтори няколко минути по-късно. Отново бразилецът бе оставен непокрит в наказателното поле и насочи топката, като този път голът му бе зачетен и Сити поведе с 2:0. 

И втората част започна по-добре за отборът на Пеп Гуардиола. В 52' отбраната отново пропусна пас през центъра. Фернандиньо изведе Агуеро, който подаде към Жезус и бразилецът отбеляза втория си гол в мача.

Манчестър Сити продължи да доминира на терена, което бе и очаквано предвид това, че са с човек повече. В 77' резултатът стана още по-красноречив. Менди изигра основна в организацията на атаката, центрира към Лирой Сане, който преодоля Симон Миньоле с брилянтен удар в лявата страна на вратата - 4:0.

В 90' Кайл Уолкър подаде на Лирой Сане, който нанесе страховит удар от ръба на наказателното поле за 5:0.

Преди мача

Домакините ще бъдат за днешната среща без контузения Компани и без наказания Стърлинг, но Пеп Гуардиола ще трябва да се справи и без двама от важните си играчи за днешния мач.

При гостите ситуацията с отсъстващите е малко по-напрегнaта и аут са Коутиньо, Клайн и Лалана, като първият не е контузен, но още не е в оптимална физическа подготовка да играе мачове.

"Гражданите" са загубили само една от последните си 8 срещи във Висшата лига срещу "червените", като статистиката от останалите мачове показва превъзходство на тима - 4 победи и 3 ремита.

Стартови състави: 

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Отаменди, Менди, Данило, Фернандиньо, Давид Силва, Де Бройне, Агуеро, Жезус

Ливърпул: Миньоле, Александър-Арнолд, Матип, Клаван, Морено, Джан, Хендерсън, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички