Манчестър Сити мина и през Челси и е на четири победи от титлата (ВИДЕО)


Манчестър Сити мина и през Челси и е на четири победи от титлата (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

5068 0

Отборът на Манчестър Сити спечели домакинството си на Челси с минималното 1:0. "Гражданите" се наложиха над настоящия шампион в дербито на 29-я кръг, като единственото попадение бе дело на Бернардо Силва.

Статистиката показва, че само още четири победи са нужни на играчите на Хосеп Гуардиола, за да бъдат коронясани като новия шампион на Англия. С победата днес "гражданите" събират 78 точки и имат аванс от 18 пред временно втория Ливърпул. Челси пък остава на пет точки от Топ 4.

Играчите на Хосеп Гуардиола започнаха атакуващо срещата, като в 14' Серхио Агуеро изпусна най-чистото положение до момента. Сеск Фабрегас сбърка при изнасянето и кълбото попадна в нападателя на "гражданите", който понесе със себе си цялата защита на шампионите, но не успя да нанесе точен удар.

В 20' Бернардо Силва блесна с гениално изпълнение. Португалецът получи от дясно на наказателното поле и веднага отправи фалцов удар към далечния ъгъл. Тибо Куртоа се разтегна, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

Натискът на домакините продължи и в 26' като по чудо не се стигна до гол във вратата на Куртоа. Кевин де Бройне центрира от фаул и топката попадна на крака на Лерой Сане. Германецът се обърна и отправи удар по диагонала, който обаче срещна тялото на капитана на лондончани Сесар Аспиликуета, който се бе пласирал добре на голлинията и веднага след това Куртоа улови кълбото.

Само 30 секунди след подновяването на играта Манчестър Сити излезе напред в резултата. Кевин де Бройне с марковия си пас през цялата противникова половина намери Агуеро пред наказателното поле. Кристенсен не успя да се ориентира и Агуеро намери в ляво Давид Силва, който пусна пас до далечната греда, където беше Бернардо Силва. Бившият играч на Монако бе изпуснат от Маркос Алонсо и елегантно преодоля Куртоа, за да изведе тима си напред в резултата.

След 70' играчите на Гуардиола отново наложиха натиск над съперника, като съзадодха добри положения, но до гол не се стигна. Най-доброто бе в 76', когато Лерой Сане се освободи от Виктор Моузес и напредна по левия фланг, но при успоредното му подаване Агуеро не успя да засече кълбото.

Преди мача

Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити продължава похода си към титлата в Англия с домакинство срещу шампиона Челси. Играчите на Хосеп Гуардиола са убедителни лидери с 13 точки аванс пред втория Манчестър Юнайтед.

"Сините" от Лондон от своя страна са на 5-та позиция с 53 точки, като при победа ще се доближат до Топ 4 и до градския съперник Тотнъм, който е с 58 пункта.

В първата среща между двата тима "гражданите" спечелиха гостуването си на "Стамфорд Бридж" с минималното 1:0 с гол на Кевин де Бройне.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Лапорт, Отаменди, Зинченко, Гюндоган, Бернардо, Сане, Силва, Де Бройне, Агуеро

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Моузес, Фабрегас, Дринкуотър, Алонсо, Вилиан, Азар, Педро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички