Ливърпул увеличи аванса си на върха, но не се възползва изцяло от грешката на Манчестър Сити


Ливърпул увеличи аванса си на върха, но не се възползва изцяло от грешката на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

4628 0

Отборите на Ливърпул и Лестър завършиха наравно 1:1 в среща от 24-я кръг на Висшата лига. Двата тима не се победиха на "Анфийдлд", като мърсисайдци пропуснаха да увеличат актива си на върха.

След като вчера Нюкасъл изненадващо надви у дома Манчестър Сити, днес всички очакваха "червените" да излезнат максимално мотивирани срещу "лисиците". Точно така се развиха и първите минути, като още в началото Садио Мане даде аванс на лидерите в класирането. Това обаче се оказа недостатъчно, като в края на първата част Хари Магуайър се възползва от грешка в отбраната на Ливърпул, за да изравни. В началото на втората част грешките в отбрана пред Алисон се редуваха и по чудо не се стигна до втори гол. В последните минути пък домакините наложиха натиск, който не даде резултат.

По този начин Ливпърлу изпусна възможността да увеличи аванса си на седем точки. Вместо това те остават на върха с 61 пункта, като имат 5 точки пред шампионите. Лестър пък е 11-и с 32 точки.

Срещата започна с преса на Ливърпул и още в 3' те откриха резултата. Садио Мане получи топка от ляво в наказателното поле и с хубав диагонален удар матира Каспер Шмайхел - 1:0.

6' след старта на играта можеше да падне втори гол във вратата на Лестър. Роберто Фирмино получи диагонален пас, след което се освободи от защитник в синьо и отправи удар, но той бе избит в корнер.

Гостите наложиха натиск между 10' и 20', като владееха топката в средата на терена. Те обаче имаха проблем с преодоляването на защитата в червено и не успяха да създадат опасност пред Алисон.

Първото реално голово положение за гостите дойде след грешка именно на вратаря на домакините. Бразилецът не успя да изчисти добре топката и последва центриране, което обаче Мадисон не засече в рамката на вратата.

В добавеното време на първата част все пак "лисиците" стигнаха до попадение. Андрю Робъртсън направи ненужно нарушение в дясно от наказателното поле и при центрирането не бе изчистена добре топката от играчите на Юрген Клоп. Последва връщане на топката на казателното поле, а отбраната на домакините изпусна Хари Магуайър, който от близко нямаше как да сгреши - 1:1.

Втората част започна отлично за играчите на Клод Пюел, които наложиха преса в началните 6-7', когато отбраната на домакините допускаше грешка след грешка. В 53' при центриране от свободен удар Хари Магуайър върна към гол линията, но там Алисон успя да избие в последния момент и да опази вратата си от втори гол. При повторенията се видя, че защитникът на Англия е в положение на засада, която не бе отсъдена.

След 58' игра Ливърпул имаше сериозни основания за дузпа. Наби Кейта направи двойно с Роберто Фирмино и влезе на скорост в наказателното поле, където бе препънат от Рикардо, който е с жълт картон. Съдията Мартин Аткинсън обаче не пожела да покаже бялата точка и отсъди удар от вратата.

СЪСТАВИ:

Ливърпул: Алисон, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Кейта, Шакири, Мане, Салах, Фирмино

Лестър: Шмайхел, Рикардо, Еванс, Магуайр, Чилуел, Олбрайтън, Менди, Ндиди, Грей, Мадисон, Варди

Преди мача

Лидерът в английската Висша лига Ливърпул посреща на своя "Анфийлд" шампионът от преди три години Лестър. Срещата е изключително важна за играчите на Юрген Клоп, които могат да направят аванса си пред втория Манчестър Сити 7 точки.

Вчера шампионите "стъпиха накриво" при гостуването си на Нюкасъл, като загубиха с 2:1 на "Сейнт Джеймсис Парк". Това дава шанс на мърсисайдци отново да поведат със 7 точки, като подобен аванс имаха около Нова Година. Големите проблеми на Клоп са свързани с отбраната на тима, като Джо Гомес и Джеймс Милнър няма да вземат участие в двубоя, а Трент Александър-Арнолд е под въпрос. Извън строя е и дълготрайно контузения Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Клоп Пюел от своя страна няма проблем с контузени играчи. Френският специалист обаче трябва да се справя с колебливата форма на "лисиците", които редуват силни със слаби игри и в последните пет мача имат три загуби и две победи. 

Към момента Ливърпул е с 60 точки на върха, а Лестър е 10-и с 31 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички