Ливърпул трябва да се бори не само с Манчестър Сити, но и с историята, ако иска да грабне титлата


Ливърпул трябва да се бори не само с Манчестър Сити, но и с историята, ако иска да грабне титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

2079 0

Отборът на Ливърпул продължава жестоката си битка с Манчестър Сити за титлата в Англия. През уикенда мърсисайдци взеха точка при гостуването си на Манчестър Юнайтед и по този начин излезнаха начело в класирането, точка пред настоящите шампиони.

Момчетата на Юрген Клоп може да съжаляват за това, че не откраднаха три точки на "Олд Трафорд", но ясно осъзнават, че спечелят ли мачовете си до края на сезона, ще вдигнат трофея, който техните фенове толкова дълго чакат.

"Червените" не само ще се борят с историята, но и със статистиката. Те никога не са печелили трофея от както лигата прие формата на Висшата лига. Освен това тимът от "Анфийлд" няма титла от 29 години. Статистиката пък показва, че всеки един от последните 18 шампиона в Англия са имали поне един френски футболист в състава си.

През 2000 година Манчестър Юнайтед печели отличието с Микел Силвестре и Фабиен Бартез в състава си, като прави това и през 2003 и 2007 година. В Арсенал ситуацията е различна, като през 2001 година в отбора на Арсен Венгер са Тиери Анри, Патрик Виера, Жил Жриманди, Робер Пирес и Силван Вилтор. Същите играчи, с изключение на Жриманди, градят и онзи "Непобедим" отбор. 

Мануел Клиши помогна на Манчестър Сити за спечелването на най-ценното отличие на Острова през 2012 и 2014 година. Клод Макелеле и Уилиам Галас бяха част от Челси през 2005 и 2006. 

Луис Саха и Патрис Евра грабват златните медали през 2007 и 2008, а десният защитник постига требъл с тима от "Олд Трафорд"  през 2009. Никола Анелка печели трофея със "сините" от Лондон през 2010 година.

Евра постигна нов успех с "червените дяволи" през 2011 година и през 2013 в последния сезон на сър Алекс Фъргюсън. Луик Реми и Курт Зома участваха в мачовете на Челси през шампионския сезон - 2015 година, а защитникът е част и от състава на Антонио Конте, който печели титлата през 2017 година. При втория успех на Зума, той има подкрепата на Нголо Канте, който преди това печели отличието с Лестър в "онзи" незабравим сезон през 2016 година. През миналата година Аймерик Лапорт, Бенжамен Менди и Елиаким Мангала, като последния игра под наем в Евертън през втората половина от сезона.

Така последният отбор, който е печелил титлата без френски футболист, е тимът на Манчестър Юнайтед, който печели знаменития требъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички