Статистиката обещава: Ливърпул - Арсенал ще предложи много емоции


Статистиката обещава: Ливърпул - Арсенал ще предложи много емоции
Снимка: Guliver/GettyImages

1963 0

В събота от 19:30 часа на стадион "Анфийлд" Ливърпул приема Арсенал в дербито на 27-я кръг от английската Висша лига.

Двата тима не играят най-силните си сезони, а от началото на 2017 година мърсисайдци са в отчайваща форма, постигайки едва две победи във всичките си срещи. Освен това от претенденти за титлата през декември, към днешна дата те са тим, който се бори за място в топ 4. Също така Юрген Клоп и момчетата му отпаднаха както от турнира за Купата на Лигата, така и от ФА Къп.

Ако оставим обаче всичко това настрани и се концентрираме върху статистиката от последните мачове между тези тимове, ще видим, че зрелището на "Анфийлд" утре е задължително.

При последните си 23 мача, в които гостува на отбори от първата шестица на таблицата, тимът на Арсен Венгер е постигнал едва три победи.

По интересното обаче е, че в последните 7 срещи между Ливърпул и Арсенал са паднали 31 гола, или средно по 4,4 гола на мач. Най-запомнящия се от тях разбира се е този през февруари 2014 година, когато 18-кратните шампиони се наложиха с 5:1. През април следващата година и "топчиите" записват изразителен успех, налагайки се с 4:0 на "Емирейтс". През миналия сезон пък бе единственото нулево реми в тези седем срещи, но малко по-късно в същата кампания "Анфийлд" видя ново зрелище - 3:3.

Първата среща от сезона между тези два тима, Ливърпул спечели в Лондон с 3:4.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички