Ливърпул научи потенциалните си съперници на Световното клубно първенство


Ливърпул научи потенциалните си съперници на Световното клубно първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

2846 0

Европейският клубен шампион Ливърпул разбра четирите си потенциални опоненти в полуфиналите на Световното клубно първенство в Катар през декември.

Независимо, че са шесткратни първенци на Европа, мърсисайдци никога не са печелили надпреварата, като за последно загубиха във финала от бразилския Сао Пауло с 0:1 в Япония през 2005. Жребият в понеделник отреди тимът да се изправи срещу победителя от четвъртфинала между шампиона на КОНКАКАФ Монтерей и един измежду Ал Сад, шампион на Катар, или Хиенген Спорт, шампион на Океания, които излизат един срещу друг в двубой от предварителната фаза.

Въпреки това, ако Ал Сад спечели Азиатската шампионска лига, която е на четвъртфиналите, то той ще бъде заменен в предварителния кръг от подгласника в Азия, и ще се класира директно за четвъртфиналите. В другия полуфинал, шампионът на Южна Америка ще играе срещу един измежду тунизийския Есперанс, шампион на Африка, или победителят в Азиатската шампионска лига.

Световното клубно първенство, което ще се проведе в Катар през декември, ще бъде последното издание на надпреварата в настоящия й формат. От 2021 то ще стане състезание с 24 отбора, което ще се провежда на всеки четири години вместо турнир със седем тима, който се състои всяка година.

А какво уникално постижение постигна Садио Мане - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички