Лестър с по-добри показатели от шампионския си сезон


Лестър с по-добри показатели от шампионския си сезон
Снимка: Getty Images/Gulliver

2109 0

Отборът на Лестър продължава да изумява всички на Острова и в днешния ден записа осма поредна победа във Висшата лига. „Лисиците“ се превърнаха от приятната изненада на сезона в Англия в основния конкурент на Ливърпул за титлата във Висшата лига.

Удивителна е работата, която Брендън Роджърс свърши в клуба за по-малко от една година. Лестър вече не само изглеждат стабилизирани, но и имат самочувствието на топ отбор, като за това говори фактът, че „лисиците“ са допуснали най-малко попадения от всички отбори в лигата. Ако направим паралел между представянето на тима на Брендън Роджърс през настоящия сезон и онзи състав на Клаудио Раниери отпреди 4 години, ще видим, че сегашните показатели на Лестър са дори по-добри от онези в шампионския сезон след 16 изиграни срещи. През сезон 2015/16 бъдещите шампиони са имали 35 точки след 16 мача, докато в момента „лисиците“ са с 3 точки повече в актива си.

В следващия кръг Лестър приема у дома закъсалия Норич, а след това предстоят истинските тестове за шампионските амбиции на „лисиците“ – тимът е последователно гост на Манчестър Сити и домакин на Ливърпул в дните около Коледа. А ето какъв рекорд от 2015-та преследва Джейми Варди.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички