Лестър ясно заяви, че е основният претендент на Ливърпул за титлата след убедителна победа над Астън Вила


Лестър ясно заяви, че е основният претендент на Ливърпул за титлата след убедителна победа над Астън Вила
Снимка: Guliver/GettyImages

2127 0

Отборът на Лестър записа осма поредна победа във Висшата лига на Англия. „Лисиците“ спечелиха при гостуването си на Астън Вила с 4:1 и продължават да бъдат отборът, който е най-близо до първата позиция, където е Ливърпул. Джейми Варди вкара два гола за успеха, а по едно попадение добавиха Келеши Ихеаначо и Джони Еванс. Почетният гол за домакините от Вила отбеляза Джак Грийлиш.

Началото на мача бе доста интересно, като следваха по няколко положения и пред двете врати. Още в 10-тата минута обаче Вила получиха сериозен удар, след като централният им бранител Тайрън Мингс получи разтежение. Лестър веднага се възползваха от ситуацията и откриха резултата. Голмайсторът на тима Джейми Варди получи пас от Ихеаначо и след като не успя от първия, вкара топката с втория си удар към вратата на Вила – 0:1! В средата на първата част „лисиците“ стигнаха до втори гол. Джеймс Мадисън центрира отляво, а в наказателното поле бе чакащият Келеши Ихеаначо, който удвои преднината на тима на Брендън Роджърс – 0:2! В последната минута от първата част все пак Астън Вила върнаха един гол чрез капитана си Джак Грийлиш – 1:2!

„Лисиците“ обаче решиха всичко с началото на второто полувреме. Прекрасно изпълнен корнер от Джеймс Мадисън означаваше, че топката достигна до Джони Еванс, който с много добре насочен удар с глава направи преднината на Лестър отново два гола – 1:3! В средата на втората част пък Джейми Варди бе намерен в предни позиции след дълъг пас и английският нападател отигра по чудесен начин ситуацията, отбелязвайки за 1:4! Това бе втори гол на Варди в мача, което означава, че той се е разписал в последните 8 срещи на отбора във Висшата лига, като е отбелязал общо 11 гола за този период.

Победата означава, че Лестър се бетонират на второто място в класирането. „Лисиците“ събират актив от 38 точки, с което продължават да преследват водача Ливърпул, който има 46. Астън Вила записва трети мач без успех, като тимът е точно над зоната на изпадащите и има 15 точки, колкото има и първият тим под чертата Саутхемптън.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички