Лестър изненада неприятно Челси преди Коледа


Лестър изненада неприятно Челси преди Коледа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1228 0

Лестър изненада Челси неприятно преди Коледа, като спечели с 1:0 като гост в среща на 18-ия кръг от Висшата лига. Победата на "лисиците" донесе Джейми Варди в 51-ата минута. Така лондончани остават на четвърта позиция с 11 точки по-малко от лидера Ливърпул и две по-малко от третия Тотнъм, който е с мач по-малко.

Домакините имаха по-добрите възможности през първата част, но съумяха да се възползват от тях. В 33'  Еден Азар пое топката в наказателното поле и стреля силно. Топката обаче разтресе единствено напречната греда. 10 минути след това Вилиан засече подаване в наказателното поле, разсякло защитата, и незабавно отправи нисък удар към средата на целта, но Шмайхел отговори със страхотно спасяване.

В началото на втората част Челси продължи да държи повече топката и опита натиск, но без успех. В 51' Лестър се възползва от контраатака, Медисън отигра с подаване на крака на Джейми Варди , който от наказателното поле отправи удар за 0:1. Това вдъхна повече увереност на гостите, които заиграха по-спокойно. Въпреки това към края на срещата "сините" от Лондон можеше и да изравнят. В 90' Антонио Рюдигер се извиси над защитата, за да засече центриране от ъгловия удар, но топката мина встрани В добавеното време Маркос Алонсо нацели и гредата, за да загуби отборът на Маурцио Сари важни 3 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички