Кошмарно завръщане на Моуриньо, Челси екзекутира Юнайтед (ВИДЕО)


Кошмарно завръщане на Моуриньо, Челси екзекутира Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1828 0

Жозе Моуриньо преживя кошмарно завръщане на "Стамфорд Бридж", защото Челси унищожи Манчестър Юнайтед с 4:0 и върна буреносните облаци над Специалния. Още в 30-ата секунда Педро Родригес прониза мрежата на "червените дяволи" с най-бързия гол от началото на сезона във Висшата лига.

Щастлив рикошет помогна на непокрития пред малкия пенал Гари Кейхил да разстреля Давид де Хеа за 2:0 в 22-ата минута, а Еден Азар (иронично) заби третия пирон "в ковчега" на Моуриньо и Юнайтед в 60-ата.

В 70-ата пък Н'Голо Канте с впечатляваща солова акция направи за смях Крис Смолинг и се разписа за 4:0, за да маркира най-разгромната загуба в кариерата на Моуриньо в Англия.

Излишно е да се коментира как феновете и медиите в Англия ще приемат третата загуба в първенството на Моуриньо и Юнайтед, докато със схемата 3-5-2 Челси продължава да блести под ръководството на Антонио Конте.

В същото време вече цели 11 мача от всички турнири Юнайтед няма победа над Челси, като последната такава датира от 28 октомври 2012 година в Лондон с 3:2.

"Сините" се изравниха с 4-ия Тотнъм с 19 точки и изостават само с 1 от Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул. Юнайтед остава седми с 14 пункта.

Дори не са си мечтали феновете на Челси за такъв старт и гол още в 30-ата секунда! Педро Родригес се измъкна от защитата на Юнайтед и пое топката след дълъг пас на Маркос Алонсо, след което я пусна покрай излезлия напред Давид де Хеа - 1:0!

Това е най-бързият гол от началото на сезона във Висшата лига. В историята си пък едва за шести път "червените дяволи" получиха попадение преди да е изтекла една минута игра.

ВИЖТЕ ГОЛА НА ПЕДРО (ВИДЕО)

Златан Ибрахимович сравнително бъро можеше да изравни, но направи поредния си пропуск - след 5 гола в първите 5 мача шведът няма попадение в следващите пет.

В 22-ата минута Юнайтед бе пратен в нокдаун, след като малко случайно Челси вкара втори гол. След центриране от корнер топката рикошира злощастно в Андер Ерера и Гари Кейхил отблизо разстреля Де Хеа - 2:0.

Малко преди това Маркъс Рашфорд бе отправил хубав удар и като цяло Юнайтед индикираше, че може да се върне в мача. Секунди след второто попадение обаче Челси за малко не превърна нокдауна в нокаут. Педро отне в наказателното поле от Дейли Блинд и Де Хеа с крак спаси прострелното му центриране.

За първи път от февруари месец пък Юнайтед допусна гол след изпълнение на корнер, а съдията Мартин Аткинсън спести чист червен картон за Давид Луиз, който вдигна високо крака си и удари Маруан Фелайни в 40-ата минута.

След почивката очаквано Юнайтед упражни натиск, а Челси заигра на контраатака, но Куртоа трябваше единствено да се намесва при далечен шут на Лингард, защото центриранията не стигаха до Ибрахимович.

В 60-ата минута обаче Челси съвсем разпечата Юнайтед с трети гол, дело на Еден Азар, който проби от фланга към пеналтерията и с техничен диагонален шут не остави шансове на Де Хеа - 3:0.

В 70-ата Юнайтед подсказа недвусмислено, че се е предал, защото "дяволите" позволиха на Н'Голо Канте дълго време да притежава топката по време на постепенна атака. С елементарно залъгващо движение след това французинът залъга половината защита, а още един финт го изведе очи в очи с Де Хеа - 4:0.

В последните минути Куртоа се постара с намеса от световна класа да парира хубав изстрел на Ибрахимович и така заплаши да остави шведа без попадение за месец октомври.

Белгиецът държеше да си тръгне със суха мрежа и парира още два опасни удара - пак на Ибрахимович и далечен на Маркос Рохо.

Състав на Челси:

Състав на Манчестър Юнайтед:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички