Кошмарен дебют за Лампард! Юнайтед разкъса Челси на "Олд Трафорд"


Кошмарен дебют за Лампард! Юнайтед разкъса Челси на "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images/Guliver

10019 0

Манчетър Юнайтед стартира с гръм и трясък новия сезон в английската Висша лига. "Червените дяволи" унижиха Челси с 4:0 на "Олд Трафорд" и направиха кошмарен дебюта на Франк Лампард като мениджър на "сините" от Лондон.

В 17' Маркъс Рашфорд откри резултата, след като беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение от страна на Курт Зума. До края на полувремето Челси направи няколко сериозни пропуски, които струваха скъпо през второто полувреме.

В 64' Антони Марсиал засече перфектно центриране на Перейра за 2:0, а само минута по-късно Погба изведе Рашфорд сам срещу вратаря и нападателят не сбърка - 3:0. В 80' пък новото попълнение Даниел Джеймс дебютира с гол, след като се беше появил на терена десетина минути по-рано.

Още по-впечатляващ е фактът, че "червените дяволи" сториха това с най-младия състав в първия кръг на Висшата лига - едва 24 години и 227 дни средна възраст.

Това беше и втората най-убедителна победа в първия кръг, като изостава единствено от тази на Манчестър Сити срещу Уест Хям с 5:0.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началните минути бяха в полза на Челси, като лондончани притисниаха своя съперник и създадоха няколко положения, но Де Хеа отрази и двата точни удара към вратата си. Иначе в 8' Марсиал пропусна отлично положение, след като топката му беше подарена от защитник на Челси, но от 10 метра прати топката право в ръцете на Кепа.

В 17' при нова контраатака на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд получи топката пред наказателното поле, нахлу в пеналтерията и беше спънат от Курт Зума - дузпа за домакините и точно изпълнение на Маркъс Рашфорд в горния десен ъгъл.

Последваха още няколко добри положения за Манчестър Юнайтед, но до нов гол не се стигна, а краят на полувремето беше категорично в полза на Челси. "Сините" заредиха положение след положение, но Де Хеа спаси два удара на Маунт и Баркли, а в 40' греда удари Емерсон - 1:0 на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Челси отново започна по-добре второто полувреме, но в 63' домакините организираха фантастична контраатака. Топката беше отнета от Ейбрахам, а той веднага пусна за Рашфорд, който пробяга 50 метра и пусна за Лингаард в пеналтерията. Пасът беше прекалено дълъг, но халфът овладя добре и пусна по крилото за Перейра. Той центрира за Марсиал, който от 2 метра засече между краката на вратаря - 2:0.

Още след изпълнението на център, Челси загуби топката, а Погба с 30-метров пас изведе Рашфорд сам срещу вратаря - удар и 3:0 за "червените дяволи".

В 80' домакините удариха отново на контраатака. Топката беше пренесена много бързо в нападение, а след двойно подаване с Марсиал Поба се устреми в половината на Челси. Той беше застигнат от двама защитници, но намери пролука и изведе резервата Джеймс сам срещу вратаря. Защитник успя да блокира удара, но дотолкова, че да смени траекторията на топката, която се оказа неспасяема за Кепа - 4:0 за Манчестър Юнайтед.

Преди мача

От 18:30 часа днес ще се изиграе най-голямото дерби на първия кръг от сезон 2019/2020, което ще противопостави големите съперници Манчестър Юнайтед и Челси. Феновете и на двата отбора са в очакване, за да видят как се е променил тимът им през лятото и до колко е готов за новия сезон.

Домакините стартират първия си пълен сезон с мениджър Оле Гунар Солскяер. Легендата на тима пое "червените дяволи" през миналата зима, а сега имаше време да направи нужните трансфери и желаната подготовка, за да върне Манчестър Юнайтед отново на върха. През лятото 20-кратните шампиони се подсилиха в защита, като бяха привлечени Аарън Уан-Бисака от Кристъл Палас за 50 милиона паунда, както и Хари Магуайър, за когото бяха платени 80 милиона паунда на Лестър и превърнаха английския национал в най-скъпия защитник в света.

Челси от своя страна за първи път ще бъде изведен в официален мач от клубната легенда Франк Лампард. Голмайстор №1 в историята на лондончани пое тежката задача да води тима през лятото, след като Маурицио Сари напусна "Стамфорд Бридж", за да премине в Ювентус. С нетърпение днес феновете на "сините" чакат да видят и първите изяви на закупения през зимата Кристиан Пулишич, който впечатли с изявите си в подготовката през лятото.

СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, МакТоминей, Погба, Андреас, Лингард, Рашфорд, Марсиал

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Зума, Емерсон, Ковачич, Жоржино, Маунт, Барли, Педро, Абрахам

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички