Кошмар за шампиона Манчестър Сити на "Кинг Пауър Стейдиъм" (ВИДЕО)


Кошмар за шампиона Манчестър Сити на "Кинг Пауър Стейдиъм" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4479 0

"Boxing Day" е тук! Най-интересната част от сезона в Англия е на дневен ред, като днес в мач от 19-я кръг на Висшата лига Лестър посреща шампиона Манчестър Сити. Срещата е с начален час 17:00 и ще може да я следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Срещата на "Кинг Пауър Стейдиъм" започна с осезаем натиск на Манчестър Сити, който даде резултат след 14' игра. Лапорт намери Агуеро на дъгата на наказателното поле. Нападателят задържа добре и видя нахлуващия на скорост Бернардо Силва, като му даде добър извеждащ пас, а португалецът, останал очи в очи с Шмайхел, нямаше как да сгреши - 0:1.

Преднината на шампионите обаче се запази едва 5'. В 19' те изравниха, след като Варди центрира на далчената греда, където Олбрайтън бе оставен сам и с глава изравни.

6' преди почивката "лисиците" можеха на три пъти да стигнат до втори гол. В рамките на една атака Варди, Олбрайтън и Чудхури пропуснаха сами срещу Едерсон, който показа класа и опази вратата си.

През втората част играчите на Хосеп Гуардиола наложиха натиск от първата минута. Защитата на домакините обаче се справяше отлично в първите 15' на втората част и запазваше равенството.

Изненадващо и обратно на очакванията, домакините поведоха в резултата 8' преди края. При центриране от корнер топката бе насочена към Рикардо Перейра, който бе извън наказателното поле. Играчът на "лисиците" насочи топката мощно, като Едерсон нямаше шанс да се намеси - 2:1.

Положението за шампиона на Англия стана още по-тежко в последната минута на мача. Фабиан Делф изрита съперник в опит да изчисти топката, като кракът му бе прекалено високо, което доведе до моменталното му изгонване.

Преди мача

Сгъстената програма във Висшата лига започва. В рамките на няколко дни отборите ще изиграят по три мача. Програмата отрежда на Коледа да изгледаме битката между най-изненадващия шампион на Острова в последното десетилетие, че и повече, в лицето на Лестър и най-силният тим от миналата година - Манчестър Сити.

В миналия кръг "лисиците" шокираха Челси на "Стамфорд Бридж". Тогава те спечелиха с минималното 1:0 с гол на звездата Джейми Варди и по този начин се "качиха" в горната част на таблицата и с 25 точки са на 10-а позиция.

В същото време "гражданите" допуснаха толкова загуби в последните три кръга, колкото през целия минал сезон - 2. И ако първото поражение (срещу Челси с 2:0) може да се каже, че е приемливо, то в миналия кръг играчите на Хосеп Гуардиола шокиращо бяха надиграни у дома от Кристъл Палас с 2:3. В момента те са втори с 44  точки, 4 по-малко от лидера Ливърпул.

СЪСТАВИ:

Лестър: Шмайхел, Чилуел, Магуайър, Морган, Перейра, Ндиди, Менди, Чудхури, Олбрайтън, Варди, Мадисън

Манчестър Сити: Едерсон, Данило, Стоунс, Лапорт, Делф, Де Бройне, Гюндоган, Силва, Стърлинг, Сане, Агуеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички