Колеблив Ливърпул подмами "стършелите" и спечели с класически резултат


Колеблив Ливърпул подмами "стършелите" и спечели с класически резултат
Снимка: Getty Images/Guliver

1868 0

Отборът на Ливърпул победи с класическото 3:0 състава на Уотфорд като гост в мач от 13-я кръг на Висшата лига. Така "червените" запазиха второто си място в подреждането, като не допусна лидерът Манчестър Сити да се откъсне напред.

Красноречивата победа обаче не отговаряше напълно на показаното на терена. "Стършелите" се представиха на високо ниво, но мърсисайдци се възползваха от своите положения през втората част и спечелиха мача.

Мохамед Салах откри резултата в 67-мата минута на двубоя, а след това последваха попадения на Трент Александър-Арнолд и Роберто Фирмино. "Червените" дори завършиха мача с играч по-малко, след като капитанът на тима Джордан Хендерсън бе изгонен след втори жълт картон.

Първо полувреме

Още във 2' домакините имаха възможността да открият резултата. Жерар Деулофеу се измъкна зад отбраната на мърсисайдци, а след това преодоля и Алисон, но голът му не бе зачетен заради вдигнат флаг за засада.

Седем минути по-късно "стършелите" отново можеха да отбележат попадение, но този път след грешка на вратаря на "червените" Алисон, чийто пас бе пресечен. И този път гостите опазиха суха мрежата си, но Уотфорд започнаха двубоя далеч по-атакуващо.

Eдва в 24' дойде и първото чисто положение за гостите от Ливърпул. Джердан Шакири центрира по отличен начин след статично положение, а топката се оказа на крака на Джини Вайналдум, който насочи топката към вратата, но право в ръцете на Фостър.

Последваха минути, в които двата отбора не създадоха особено опасни положения. В 39' на двубоя Роберто Фирмино отправи опасен удар, който бе отразен, а при последвалата контраатака Перейра стреля към вратата на "червените", но бразилският страж парира и тази ситуация.

От това положение до края на полувремето двата отбора засилиха играта си и създадоха още няколко отлични ситуации за гол. Садио Мане успя да затрудни Фостър в две поредни ситуации, но англичанинът се справи повече от чудесно, демонстрирайки страхотна форма. 

Повечето положения през първото полувреме бяха създавани от Джердан Шакири, като това не бе по-различно и в 42-рата минута. Швейцарецът направи чудесно центриране от корнер, намирайки в пеналтерията Мохамед Салах, а египтянинът отправи опасен удар с глава, но отново спасен от Фостър.

Второ полувреме

В 50' Садио Мане отново се оказа на голова позиция, след като бе изведен от Роберто Фирмино, а ударът му срещна гредата. Секунда след това обаче бе вдигнат и флага на страничния съдия за засада.

В 55' домакините пожелаха дузпа след съмнения за нарушение от страна на Анди Робъртсън срещу Уил Хюз. Главният арбитър Джон Мос обаче подмина ситуацията и остави играта да продължи.

Ливърпул все пак успя да пробие отбраната на "стършелите". В 67' Роберто Фирмино изведе в коридор Мане, който отправи остро центриране към пеналтерията. Именно там се бе позиционирал Мохамед Салах, чийто удар се оказа достатъчно добър, за да премине зад гърба на Бен Фостър - 0:1. 

Девет минути по-късно Ливърпул си осигури комфортен аванс с още едно попадение. Индивидуалните качества при статични положения на Александър-Арнолд влязоха в роля за мърсисайдци, като англичанинът изпълни чудесен пряк свободен удар, неспасяем за стража на Уотфорд - 0:2.

В 82' Джордан Хендерсън бе изгонен след втори жълт картон. Капитанът си изкара ненужен червен картон, секунди след като разговаря с главния рефер Джон Мос. Това означава, че англичанинът ще пропусне дербито с Евертън следващия уикенд.

Минута преди изтичането на редовното време мърсисайдци се възползваха по най-добрия начин от своя контра атака. Анди Робъртсън се измъкна отлично на левия фланг, а центрирането му се оказа на крака на Садио Мане. Ударът на сенегалеца бе отразен от Фостър, но при добавката Роберто Фирмино бе безгрешен - 0:3.

До края на мача отборът на Уотфорд се примири с крайния резултат и не се стигна до други опасни положения. Ливърпул се прибра с класическа победа, въпреки колебливото си представяне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички