Изхвърлят Манчестър Сити от Шампионска лига заради измама?


Изхвърлят Манчестър Сити от Шампионска лига заради измама?
Снимка: Getty Images/Guliver

4959 0

Лидерът в английската Висша лига Манчестър Сити може да бъде изхвърлен от Шампионска лига, ако бъдат потвърдени данните, които от набиращата популярност хакерска организация "Football Leaks" изнесе за "тъмните" операции на ръководството на клуба.

Според поредна информация, публикувана от хакерите, "гражданите" са намерили начин да заобиколят правилата на Финансовия Феърплей на УЕФА, а в основата е катарската група, която е собственик на английския гранд.

Информацията сочи, че спонсорският контракт с авиолиниите "Etihad" е измама. Споразумението между клуба и компанията е за наливане на 59.5 милиона паунда на сезон в клубната каса, но Football Leaks пишат, че едва 8 милиона от тези пари са изплащани от "Etihad", а останалите - от катарския собственик на "гражданите".

Преди 4 години клубът плати почти 50 милиона паунда глоба за нарушаване на правилата на Финансовия феърплей, а отборът имаше право да регистрира само 21 играчи в Шампионска лига. Според информация на Daily Mail, сега положението на тима може да е още по-тежко, тъй като се нарушават правилата за втори път. Ако бъдат доказани твърденията на Football Leaks, Манчестър Сити може да бъде изваден от европейските клубни турнири.

"В момента разглеждаме ситуацията. Имаме независим орган, който работи по тези въпроси. Скоро ще имаме отговори на това какво се е случило по този конкретен случай", обясни президентът на УЕФА Александър Чеферин относно обвиненията срещу английския тим. Междувременно УЕФА среща още един проблем - вижте мерките, които УЕФА взима, за да спре създаването на футболна Суперлига, която да сложи край на Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички