Код "червено" преди Ливърпул - Юнайтед: Клоп за проблемите с контузии


Код "червено" преди Ливърпул - Юнайтед: Клоп за проблемите с контузии
Снимка: Guliver/GettyImages

2569 0

Новият лидер в английската Висша лига Ливърпул ще защитава за първи път позицията си през този сезон, и то в голямото английско дерби срещу Манчестър Юнайтед. Срещата е в неделя, а Юрген Клоп има много ребуси за решаване, тъй като лазаретът на тима се напълни, и то с ключови в дефанзивен план футболисти.

Джо Гомез и Трент Алекзандър Арнолд получиха травми през седмицата и, въпреки че контузиите им се оказаха по-леки от очакваното, те се нуждаят от няколко седмици почивка, за да се възстановят напълно. Жоел Матип също страда от травма, което остави германския специалист с едва двама здрави централни бранители, както и с голяма въпросителна кой да играе отдясно на защитата.

"Ситуацията около ТАА не е толкова сериозна, колкото при другите двама (Матип и Гомез), но новините не са добри. Трябва да намеря решение на проблемите в защита", каза Клоп по време на пресконференцията и в "Мелууд".

Един от вариантите за позицията на десен бек е Фабиньо, който игра дълги години като десен краен защитник, а след това беше преквалифициран като дефанзивен халф. Добрата новина за Клоп е, че към тренировъчния процес се завърна позабравен футболист в тима - бившият национал Натаниъл Клайн.

"Клайн имаше травма, но за щастие вече 3-4 дни тренира на пълни обороти. Дали е готов за 90 минути? Не знам, но дали е готов да играе в неделя - да, готов е. Клайни е много опитен играч, но имаме и други опции. Например Рафаел Камачо - той записа много силни мачове по време на подготовката и чака своя шанс".

Заради травмите на основни футболисти в защита в момента Ливърпул разполага с двама здрави централни бранители - Деян Ловрен и Върджил ван Дайк. И тази тема беше засегната на срещата с медиите: "Вярно е, в момента имаме само двама защитници в центъра. Дали ще вземем някой през януари? Наистина не е много вероятно това, но със сигурност трябва да помислим над това, ако ситуацията се запази в този си вид", коментира Клоп. Междувременно германецът получи наказание за неистовата си радост при гола на Ливърпул срещу Евертън - подробности и видео вижте тук!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички