Моуриньо към Клоп: Трофеите имат значение


Моуриньо към Клоп: Трофеите имат значение
Снимка: Guliver/GettyImages

1434 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо говори преди гостуването на големия си съперник Ливърпул в среща от 17-ия кръг на английската Висша лига в неделя вечер. Според португалеца трофеите в съвременния футбол имат голямо значение. Мърсисайдци са лидери в първенството с точка аванс пред градския конкурент на Юнайтед Манчестър Сити. 20-кратният шампион на Англия е на шеста позиция на осем точки от четвъртия Челси.

"Мисля, че трофеите имат значение, особено когато разполагаш с потенциал да се бориш за титли и купи и особено когато си го поставяш за цел. Не е особено интелигентно, ако кажеш, че се бориш за трофеи просто, за да го кажеш", заяви Моуриньо по повод това, че възпитаниците на Юрген Клоп все още нямат трофей под негово ръководство

"Когато имаш обаче потенциал, няма какво да криеш – ти разполагаш с отбор, който може да спечели трофеи. Не следя много медиите, но Юрген бе споменал, че целта на тима е да триумфира с титлата във Висшата лига", заяви португалският специалист.

Треньорът все още не знае с колко футболисти ще разполага за неделното дерби. Виктор Линдельоф и Алексис Санчес със сигурност отпадат от състава, докато Антони Марсиал, Люк Шоу, Матео Дармиан, Диого Далот, Скот Мактоминей и Маркос Рохо трябва да преминат късен фитнестест. Вратарят Давид де Хеа и полузащитникът Неманя Матич се завръщат в състава, след като получиха почивка срещу Валенсия.

Междувременно днес стана ясно, че Де Хеа е близо до ново споразумение с отбора - вижте повече подробности

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички