Клоп през смях разказа за яда, който изпитал по време на мача, с който Сити стана шампион


Клоп през смях разказа за яда, който изпитал по време на мача, с който Сити стана шампион
Снимка: Guliver/GettyImages

3657 0

Едва ли скоро ще бъде забравен краят на сезон 2018/19 в английската Висша лига и шеметната надпревара, в която участваха Манчестър Сити и Ливърпул. Двата отбора изиграха в невероятно темпо последните 15-16 мача от сезона, а "гражданите" спечелиха титлата след изумителна серия от 16 поредни победи и спечелени 98 точки. Също толкова впечатляващи бяха и мърсисайдци, които с актип от 97 точки се превърнаха в най-успешния отбор в Англия, който не печели титлата след подобен невероятен сезон. 

По време на церемонията за наградите на футболните журналисти, Клоп и Гуардиола бяха специални гости и коментираха изключителната битка помежду си, а германецът разкри душевните състояния, през които е преминал по време на срещата, която можеше да направи Ливърпул шампион. А именно минималната победа на Сити с 1:0 над Лестър в началото на май в мач, който единствен можеше да промени статуквото в челото на шампионата. 

"Преди секунди говорих с Пеп и му разказах какво направих през миналия сезон, когато Компани вкара този невероятен гол срещу Лестър. На следващия ден трябваше да играем с Барселона и денят премина през тренировки и подготовка за този мач и когато се прибрах, жената до мен ме попита искам ли да гледам Сити срещу Лестър", разказа германският специалист. 

"Реакцията ми беше малко негативна, защото не бях сигурен, че искам, но все пак се съгласих. Седях на дивана и двете ми ръце бяха в джобовете, а ако някой ми беше измерил пулсът в този момент... Вижте, през целия сезон бях напълно окей с това, че по всяка вероятност те ще спечелят титлата. Но в този мач секунда след секунда започнах да се надявам. 

След това видях как Лестър се измориха през второто полувреме и бях много ядосан. И след това Компани, който нямаше попадение цял сезон, вкара този гол извън наказателното поле и... това беше всичко", сподели Клоп с усмивка на лице. Сега ситуацията изглежда доста по-различна, а Ливърпул е убедителен лидер с актив от 37 точки след 13 кръга и разлика от 8 точки спрямо Лестър и 9 повече от Манчестър Сити. Юрген Клоп обаче е обран в емоциите си за силното представяне на Ливърпул (какво каза по темата четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички