Клоп беше прав: Новият в Ливърпул се нуждае от повече време за адаптация


Клоп беше прав: Новият в Ливърпул се нуждае от повече време за адаптация
Снимка: Getty Images/Guliver

2429 0

Ливърпул претърпя снощи първата си загуба от началото на сезона, като мърсисайдци отпаднаха от турнира "Карабао Къп", след като отстъпиха срещу отбора на Челси насред "Анфийлд". Юрген Клоп направи доста промени в стартовия състав, като в игра за първи път като титуляр се появи и новото попълнение в отбора Фабиньо.

Полузащитникът на "червените" пристигна през лятото, като мърсисайдци заплатиха 43,7 млн. паунда на френския Монако за услугите на бразилеца. Опорният халф се включи в цялата предсезонна подготовка на отбора, но въпреки това не получи шанс на старта на новия сезон.

Селекционерът на Ливърпул Юрген Клоп не допусна Фабиньо в състава през първите седем мача от началото на кампанията. Немският специалист изтъкна като причина по-трудната адаптация за бразилеца в английския футбол. 

Все пак моментът на Фабиньо настъпи късно снощи. Бразилецът получи първия си шанс да излезе пред публиката на "Анфийлд" като титуляр в мача срещу Челси. Клоп използва почти изцяло резервен състав, за да даде възможност за изява на останалите играчи в отбора, а това бе добър момент и за почивка за основните играчи на тима.

За съжаление на привържениците обаче Юрген Клоп по-скоро се оказа прав относно по-бавната адаптация на полузащитника. Фабиньо не направи най-блестящия дебют, а в играта му се усещаше напрежение. На моменти той бе бавен, подаванията му не внасяха сигурност, а в някои случаи не се справи и в дефанзивен план, когато трябваше да спира навлизащите на скорост играчи на Челси.

Става дума за позициониране, реакции, затваряне на пространствата в защита и използването им в атака.”
„Става дума за футбол, който се играе по специфичен начин. Нужно е време, а всичките ни играчи преди това бяха привикнали към игра за други тимове. Сега всеки прави свои естествени набези по терена.”

"Става дума за позициониране, реакции, затваряне на пространствата в защита и използването им в атака. Става дума за футбол, който се играе по специфичен начин. Нужно е време, а всичките ни играчи преди това бяха привикнали към игра за други тимове. Сега всеки прави свои естествени набези по терена", сподели Клоп по адрес на Фабиньо преди мача с Челси.

Фабиньо не игра най-добрия възможен футбол, но имаше и позитиви в неговото представяне. Юрген Клоп подходжа изключително внимателно към бившия халф на ПСЖ, а едно е сигурно - Фабиньо със сигурност се нуждае от още време преди да започне отново като титуляр за "червените".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички