Какво ще представлява "зимната пауза" в Англия и ще има ли уикенд без Висша лига през февруари?


Какво ще представлява "зимната пауза" в Англия и ще има ли уикенд без Висша лига през февруари?
Снимка: Getty Images/Guliver

9314 0

Футболистите от английската Висша лига ще имат своята първа "зимна пауза" през този сезон и тя ще се състои през февруари месец. У заклетите привържениците на футбола на Острова веднага възникна въпроса дали ще трябва да издържат цял уикенд без възможността да се насладят на зрелище от Премиър лийг.

За тяхно успокоение - отговорът е не. Цялата идея на тази пауза е играчите да могат да си починат за 13 дни, след като преминаха през изключително натоварен цикъл от мачове. Същевременно обаче, за да не остане футболният фен с празни ръце, е измислено и нужното решение:

8 клуба от елита на Англия ще играят през единия уикенд, а останалите 12 - през другия. Тази схема се различава напълно от почти всички европейски първенства, където, ако е обявена подобна почивка, никой от отборите не се състезава, а след нея - отново всички се включват наравно.

Така в уикенда 08-09.02 ще наблюдаваме Евертън - Кристал Палас, Брайтън - Уотфорд, Шефилд Юнайтед - Борнемут и Манчестър Сити - Уест Хям. Останалите отбори ще почиват, за да играят седмица по-късно, когато вече споменатите ще имат своята пауза. Саутхемптън - Бърнли, Норич - Ливърпул, Арсенал - Нюкасъл, Астън Вила - Тотнъм и Челси-Манчестър Юнайтед са двубоите седмица по-късно.

Тук обаче изниква проблем за някои от клубовете, след като те не съумяха да спечелят своите срещи от ФА Къп и ще трябва да преиграват. Ливърпул и Нюкасъл ще имат мачове съответно срещу Шрусбъри и Оксфорд Юнайтед на 04.02, а Тотнъм и Саутхемптън ще преиграват срещата си на 05.02.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп има решение как неговия тим да използва по предназначение почивката, без да бъде повлиян от ФА Къп. Вижте как - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички