Какво промени Гуардиола, за да почне Агуеро да вкарва като Меси?


Какво промени Гуардиола, за да почне Агуеро да вкарва като Меси?
Снимка: Guliver/GettyImages

2745 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола засипа с похвали голмайстора на отбора Серхио Агуеро след хеттрика му срещу Борусия (Мьонхенгладбах) в Шампионска лига. Аржентинският национал вече има 9 гола, откакто каталунският специалист пое кормилото на "Етихад", и то само в 5 срещи.

Честотата, с която нападателят вкарва, вече е сравнявана с тази на Лео Меси, който се превърна в същинска голова машина по времето на Пеп на "Камп Ноу". Гуардиола обаче твърди, че с нищо не е помогнал на Агуеро, откакто е в Манчестър.

"Серхио е добър, защото това наистина е така. Той игра добре и при предходния мениджър Мануел Пелегрини. Агуеро се представя много силно и с националния отбор на Аржентина. Има естествен талант, който му помага да бележи множество попадения. Не съм го научил на нищо ново. Той има отбора зад себе си и това много му помага. Ако той също помага на своите съотборници, ще вкарва още повече голове", коментира Агуеро.

ДА ПОДМИНЕШ РОНАЛДО С ЛЕКА РЪКА, ЗАЩОТО НЕ Е ДОКАЗАН?

Всичко обаче сочи към това, че промяната при "гражданите" е сериозна, а най-големият бенефициент е именно Агуер. Гуардиола играе с един дефанзивен халф по-малко от предходните треньори на тима, след като върна в малко по-задна позиция Давид Силва. С този ход и превръщането на плеймейкъра в "Шави за Сити" Пеп си осигури нападение, в което можем да видим цели трима футболисти, подпомагащи Агуеро - най-често Де Бройне, Стърлинг и новото попълнение Нолито.

Това ангажира противниковата защита повече с техните действия, което, за разлика от предходни сезони, намалява прогресивно товара върху Агуеро. Той все повече се задържа пред и в наказателното поле, все по-рядко се налага да се връща до центъра на терена, за да комбинира, и има далеч по-свободни пространства при опитите си за индивидуален пробив.

СПЕЦИАЛНИЯ ВЕЧЕ НЕ ПРЯКОРЪТ НА МОУРИНЬО, А НА ДРУГИГО

Действително Пеп може да не е променил нищо в играта на Агуеро, защото аржентинецът не е спирал да бележи от момента, в който изгря за Атлетико Мадрид. Но определено му построи нова сцена, на която може да изгрее още по-ярко.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички