Йохи Льов: С кариерата на Йозил е свършено


Йохи Льов: С кариерата на Йозил е свършено
Снимка: Guliver/Getty Images

3034 0

Националният селекционер на Германия Йоахим Льов смята, че кариерата на Йозил в отбора на Бундестима може да се смята за приключила. Льов заяви, че евентуално завръщане на Йозил към отбора дори не подлежи на коментар.

Звездата на Арсенал обяви през юли, че напуска националния отбор на Германия след нашумелия скандал за срещата между Йозил и президента на Турция Реджеп Тийп Ердоган. Бившият играч на Реал Мадрид бе атакуван с остри критики, които Йозил определи като дискриминация и "некомпетентни" изказвания.

Йозил намекна, че не би се върнал в националния отбор, освен ако не настъпят промени в ръководните постове на високо ниво в немския футбол. Въпреки това изказване, Льов смята, че няма никакъв шанс Йозил да се завърне в игра за Бундестима.

"По мое мнение Йозил ясно изрази позицията си, че се отказва от националния отбор и тази тема повече не подлежи за обсъждане", заяви Льов.

Немският специалист се е опитал на няколко пъти да се свърже с Йозил и да се опита да го разубеди, но безуспешно. Льов призна, че е останал разочарован от решението на Йозил да не го уведоми предварително за създалата се ситуация и решението му за напускане на Бундестима.

"Месут сам избра своя път и аз трябва да приема това негово решение. Йозил бе под мое ръководство в продължение на 9 години. Заедно преминахме през някои падения, но и достигнахме много спортни височини. Спечелихме Световното първенство през 2014 година. Тези неща остават завинаги", сподели още Льов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички