Има сделка! Ливърпул и Рома се разбраха за Алисон


Има сделка! Ливърпул и Рома се разбраха за Алисон
Снимка: Guliver/Getty Images

3503 0

Ръководствата на Ливърпул и Рома са се споразумяли за трансферната сума на титулярния страж на вълците Алисон Бекер, съобщава Goal.com. Сумата, която ще заплатят мърсисайдци на италианския гранд е на стойност 66 млн. паунда, което ще превърне Алисон в най-скъпия вратар в историята на футбола. 

"Червените" водиха продължителни преговори с ръководството на "вълците", а сега са получили разрешение да разговарят лично с вратаря. Пристигането на бразилския страж най-после ще реши проблемите на Юрген Клоп на вратарския пост след неубедителното представяне както на Лорис Кариус, така и на Симон Миньоле.

Мърсисайдци могат да срещнат конкуренция за подписа на Алисон в лицето на Челси, които най-вероятно ще търсят подходящ заместник на Тибо Куртоа, за когото усилено се говори, че ще напусне в посока Мадрид.

Все пак "червените" изглеждат най-близо до бразилеца, като това ще означава, че в рамките на 7 месеца "мърсисайдци" ще счупят рекордите за най-скъп защитник и най-скъп вратар в историята на футбола.

Ливърпул вече добави няколко нови имена към състава си през годината след пристигането на Върджил Ван Дайк, Наби Кейта, Фабиньо и Джердан Шакири, а с пристигането на Алисон отборът на Клоп ще изглежда напълно конкурентоспособен преди началото на новия сезон.

Ливърпул ще летят до Америка в събота за кратко турне, където ще изиграят 3 мача, но по всяка вероятност Алисон няма да успее да се включи към състава, дори и да подпише с мърсисайдци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички