Ибрахимович спаси Юнайтед в голямото дерби с Ливърпул (ВИДЕО)


Ибрахимович спаси Юнайтед в голямото дерби с Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2973 0

Манчестър Юнайтед и Ливърпул завършиха 1:1 на "Олд Трафорд" в 50-ия сблъсък между тези два тима във Висшата лига.

Джеймс Милнър откри от дузпа в 27-ата минута, а в 84-ата минута Златан Ибрахимович изравни. "Червените дяволи" прекъснаха серия от 6 поредни победи.

Срещата не започна особено динамично и не се стигна до опасни положения пред нито една от двете врати. Чак в 14' се стигна до по-интересна ситуация пред Миноле. При центриране на Марсиал, Ибрахимович се измъкна в накзателното поле, но ударът му пина покрай дясната греда.

В 19' домакините пропуснаха страхотна възможност, Ерера спечели топката в средата на терена, след което пусна към Мхитарян. Той със страхотен пас към Погба, чийто завършващ удар обаче не бе достатъчно добър.

В 27' Погба показа доста некординирани движения, чрез които донесе дузпа за Ливърпул. Французинът игра с ръка, а Милнер безрпоблемно реализира дузпата с удар в десния ъгъл на вратата.

 

Минути след това "червените дяволи" изпълниха пряк свободен удар от опасна позиция. Симон Миньоле обаче направи изумително спасяване, блокирайки топката от удара на Златан Ибрахимович, чието изпълнение също бе на много високо ниво.

В 41' отново стражът на мърсисайдци показа класа и отказа Мхитарян, който си освободи място в наказателно поле и отправи силен удар.

Втората част започна с опасно положение за Ливърпул. Ориги опита силен удар извън наказателното поле, но защитата на Юнайтед се справи и изби топката в корнер. 

В 55' Мхитарян имаше прекрасна възможност, но подаването му към Марсиал бе прекалено силно и атаката отново не доведе до гол.

Фирмино също имаше възможност да отбележи в 61' след получено прецизно подаване.От наказателното поле той отправи удар, но Давид де Хеа показа добра рекация и спаси вратата си от втори гол.

Влезлият като резерва Маруан Фелайни засече центриране от крилото в малкото наказателно поле, но намери с глава единствено десния страничен стълб. След разбъркване в наказателното поле, в крайна сметка топката стигна до Ибрахимович, който отбеляза с глава в 83'. Останаха обаче съмнения за засада при подаване на Валенсия в началото на атаката.

 

Стартови състави

За мърсисайдци аут е Мане, който ще участва в турнира за Купата на Африка, докато Ингс е контузен.

Минути преди първия съдийски сигнал за дългоочаквания сблъсък на "Олд Трафорд" стана ясно, че Жоел Матип е изваден от състава на мърсисайдци. Причината е, че ръководството не е сигурно дали Матип може да бъде използван легално от отбора в мачовете от Висшата лига.

В състава на домакините единственият отсъстващ е Бейи, който също ще участва в надпреварата за африканските нации.

Това ще бъде и 50-ата среща от Висшата лига между двете страни, като до момента Юнайтед е спечелил 27 от срещите с този противник на подобно ниво.

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Рохо, Дармиан, Карик, Ерера, Марсиал, Погба, Мхитарян, Ибрахимович

Ливърпул: Миноле, Александър-Арнолд, Ловрен, Клаван, Милнер, Хендерсън, Кан, Вайналдун, Лалана, Фирмино, Ориги

Манчестър Юнайтед е в страхотна серия от 9 поредни успеха във всички турнири. С победа днес домакините могат да се доближат само на 2 точки от мърсисайдци.

За Ливърпул също е много важно да вземе трите точки, за да не изостава от лидера в класирането Челси. Червените в момента са на 8 точки зад лондончани и още имат надежда да стопят тази разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички