С четири удара Евертън обезглави Гуардиола и Ман Сити (ВИДЕО)


С четири удара Евертън обезглави Гуардиола и Ман Сити (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2690 0

Само четири точни удара бяха достатъчни на Евертън да разгроми Манчестър Сити с 4:0, с което "карамелите" постигнаха най-бляскавата си победа през сезона в английската Висша лига.

Изумителната ефективност на домакините тотално обезличи "ефикасните" методи на противника, който не можа да се отърси от шока след първия гол и така и не успя да стигне дори до почетно попадение.

Като гръм от ясно небе падна първият гол на Ромелу Лукаку, след като Гаел Клиши сбърка при изнасянето на топката и Кевин Миралас с отличен пас намери сънародника си в наказателното поле, а Лукаку бе безпощаден от 10-ина метра - 1:0 в 35-ата минута.

С втория си точен удар в мача в 47-ата минута самият Миралас стигна до попадение, след като Рос Баркли го изведе в пеналтерията и белгиецът с чудесен диагонален шут матира Клаудио Браво.

18-годишният Том Дейвис в 79-ата минута пък елиминира всякакъв спор около крайния победител с технично изпълнение от малък ъгъл, което съвсем съкруши "гражданите" и така с три точни изстрела "карамелите" постигнаха звучен успех.

И след като за Дейвис това бе дебютен гол в първенството, то в 94-ата минута влезлият като резерва 19-годишен Адемола Люкман се възползва от грешка на Николас Отаменди и направи загубата с катастрофални измерения за Сити - 4:0!


All Goals & highlights - Everton 4-0 Manchester... by jason-pitt1

Пеп Гуардиола загуби за седми път през сезона и постави личен антирекорд, а Клаудио Браво отново трябва да отговаря пред критиците за качеството на намесите си - той е допуснал 13 гола от последните 21 точни удара във врарата му.

Манчестър Сити не се върна в топ 4 след ужасяващото поражение и остава пети с 42 точки - 3 повече от Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко, и 2 по-малко от Арсенал и Ливърпул (също с мач по-малко), както и три под Тотнъм и на 10 от Челси. Евертън е седми с 33 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички