И Саутгейт обмисля промяна в игровата схема за мача с България


И Саутгейт обмисля промяна в игровата схема за мача с България
Снимка: Guliver/GettyImages

1315 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна, че обмисля промяна на схемата си на игра в защита. Промяната може да стане факт още в гостуването на България в квалификациите за Евро 2020. Мачът е утре вечер, а желанието за промяна е вследствие на загубата от Чехия в предишния мач - първа за "Трите лъва" в квалификации от 10 години насам. В двубоя британците отстъпиха с 1:2, а това се случи след като грешките им в защита бяха наказани от чехите.

Специалистът призна, че обмисля дали да се върне към схемата с трима защитници, позволила на Англия да играе полуфинал на Световното първенство през 2018 година. В Русия защитната тройка бе формирана от Хари Магуайър, Джон Стоунс и Кайл Уокър. В момента обаче Стоунс е контузен, а Уокър не попадна в състава за двата октомврийски мача.

"Това със сигурност е нещо, което сме обмислили. Мисля, че сме в трудна ситуация по отношение на играчите, играли международен футбол с нас в тази зона и които играят редовно в своите клубове. Значи, това е част от причината да не го направим (срещу Чехия, бел. ред.). Не съм сигурен, преди понеделник дали това е правилното нещо, но ние сме наясно и оценяваме тези неща", коментира треньорът на англичаните, цитиран от ВВС.

Запитан дали има достатъчно време за промяна в защитата преди евро 2020, Саутгейт заяви: "Мисля, че да, мисля, че играчите приемат тактически концепции много бързо, особено топиграчите". А каква схема в отбора готви българският му колега Красимир Балъков вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички