Гуардиола: Трябва да благодарим на Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола остана изключително доволен от шампионската кампания, която проведе неговия отбор през сезона в Англия. Испанският специалист не пропусна да отдаде заслуги и на техния достоен конкурент за титлата във Висшата лига Ливърпул.

"На първо място ние трябва да поздравим Ливърпул и да им благодарим. Те ни помогнаха да продължим да се усъвършенстваме и да вдигнем нашите стандарти от миналия сезон, защото, за да се състезаваш срещу такъв отбор, трябва да направиш това, което сторихме ние", започна Гуардиола.

Клоп: Това е само първият ни опит, ще се завърнем още по-силни

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира феноменалния сезон в Англия, в който в крайна сметка мърсисайдци не успяха да се доберат до така блен...

"Невероятно е, 198 точки в два поредни сезона. Видгнахме нивото по-високо от миналия сезон и Ливърпул помогна затова, като ни притискаше през цялото време. За да спечелим тази титла, трябваше да спечелим 14 мача подред. Ние знаехме в продължение на 2-3 месеца, че нямаме право да изгубим нито една точка", добави още той.

Междувременно статистиката на Пеп Гуардиола започва да става все по-стряскаща (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!