Франк Лампард държи интересен рекорд във Висшата лига

Въпреки че окачи бутонките преди година и половина, Франк Лампард продължава да държи един интересен рекорд в Английската Висша лига. Настоящият мениджър на Челси е футболистът с попадения срещу най-много различни отбори в Премиър лийг. Най-интересното в случая е, че голът, който му помогна да излезе на първо място в тази класация е попадението му във вратата на....Челси. Лампард вкара на настоящия си тим с екипа на Манчестър Сити през 2014г.

С въпросния гол 41-годишният англичанин подобри постижението на друг легендарен реализатор във Висшата лига Анди Коул, който е опъвал мрежите на 38 различни отбора. Интересното е, че нито един играч оттогава насам не е успял да подобри това постижение. От настоящите реализатори в първенството най-близо до това да счупи рекорда на Лампард е Хари Кейн, който има голове срещу 28 различни тима в елита на Англия и е вкарвал срещу всеки клуб, срещу когото се е изправял. Все пак настоящият капитан на английския национален отбор трябва да вкара на още 11 тима, а това няма да е никак лесна задача.

Феновете на Челси решиха кои играчи не искат в отбора

Феновете на Челси взеха участие в анкета по време на паузата за мачове на националните отбори. С наближаването на зимния трансферен прозорец все ...

Франк Лампард има 177 гола в Английската Висша лига и на 4-тото място във вечната класация на реализаторите в шампионата. Любимата „жертва“ на мениджъра на Челси във Премиър лийг е Астън Вила, срещу които той има 13 гола. А ето какво каза един от младите футболисти на Челси за Франк Лампард.

Още по темата

Please select answer!