Фенове на Рома пребиха почти до смърт 53-годишен фен на Ливърпул


Фенове на Рома пребиха почти до смърт 53-годишен фен на Ливърпул

1340 0

Двама фенове на Рома са арестувани в Ливърпул заради подозрения в опит за убийство преди мача между двата отбора от 1/2 финалите на Шампионска лига. Запалянковците са участвали в сбиване, при което 53-годишен привърженик на Ливърпул е пострадал сериозно и е в болница в критично състояние.

Инцидентът е станал около час преди началния съдийски сигнал в 21:45 ч. Римските фенове са нападнали група мъже, които са отивали към стадиона. Пострадалият англичанин е загубил съзнание, след като е бил удрян в главата с колани и по-тежки предмети.

"Двама римски запалянковци на възраст 25 и 26 години са арестувани заради подозрения в опит за убийство и откарани в полицейския участък, където ще бъдат разпитани от следователи", обясни представител на полицията. Задържани са общо девет човека заради нападения, притежание на оръжия и нарушаване на обществения ред. От ръководството на Ливърпул обявиха на сайта си, че са шокирани от случилото се. "Нашите мисли на първо място са насочени към жертвата и неговото семейство в този труден момент. Ние ще им окажем пълна подкрепа", се казва в съобщението. Мачът завърши с победа на Ливърпул с 5:2, реваншът ще се играе в Рим на 2 май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички