Фекир за проваления си трансфер в Ливърпул: Изрекоха много лъжи


Фекир за проваления си трансфер в Ливърпул: Изрекоха много лъжи
Снимка: Guliver/GettyImages

6007 0

Набил Фекир проговори за проваления му трансфер в Ливърпул миналата година, като определи като лъжа, че англичаните са се отказали от него поради опасения от дългосрочни проблеми с колената му. Французинът бе на път да се присъедини към мърсисайдци за сумата от 53 млн. евро от Лион през лятото на 2018 и дори според някои информации, е позирал с екипа на „червените“, когато сделката изглеждала неизбежна.

"Имаше огромно количество лъжи относно трансфера. Всичко, което се изрече относно семейството ми, в частност. Това нарани тях, нарани и мен. Искате истината? Дори аз не я знам, повярвайте ми. Преминах медицинските прегледи и, задкулисно, те решиха да не подписват с мен. В един момент, те искаха да повярвам, че е заради коляното. Но това бе оправдание и медицинските прегледи, преминати на Клерфонтен го доказаха", започна той за L‘Equipe.

"Това, което ме раздразни най-много, беше, че използването на този псевдо-физически проблем като причина за липса на трансфер, това окончателно сложи край на надеждите ми да премина в друг клуб, който се интересуваше от мен, докато има и други играчи, които страдат от същите проблеми, но това не им попречи да продължат нормално кариерите си. Нямам нищо против Ливърпул. Те показаха, че наистина ме искат. Но задкулисно, когато не си заобиколен от добри хора, това те наранява“, добави той.

Бившият агент на Фекир, Жан-Пиер Берне, обаче е на друго мнение, казвайки, че именно проблемите с коляното са изиграли ключова роля за пропадането на сделката. „Той трябва да спре да прави хората на глупаци. Всеки знае какво стана. Трансферът в Ливърпул пропадна поради две причини – първата е коляното, независимо че ръководството имаше желание да го привлече въпреки това, а втората е присъствието на чуждестранен псевдо-представител, който искаше преговорите да бъдат подновени от началото на момента на подписване“, заяви Берне за френското издание.

А какъв бонус е прибрал звездата на Ливърпул Ван Дайк за "сухите" мрежи през миналия сезон може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички