Евертън с втора победа при Татко Карло


Евертън с втора победа при Татко Карло
Снимка: Gulliver/GettyImages

1309 0

Отборът на Евертън записа втори пореден успех след назначението на Карло Анчелоти за мениджър на клуба. „Карамелите“ успяха да спечелят трудно при гостуването на Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк“ с резултат 2:1. Доминик Калвърт-Люин се превърна в герой за Евертън, вкарвайки и двете попадения за своя тим, докато Фабиан Шер се разписа за „свраките“.

Двата тима бяха направили доста промени, в сравнение с предните им срещи, като това се дължеше на натоварената програма във Висшата лига през последните дни. Стив Брус беше заложил на Анди Керъл в атака, докато Карло Анчелоти даде шанс за изява на Мойс Кийн. В първите 10 минути двата отбора размениха няколко опасни положения пред двете врати, като Жоелинтон изпусна за Нюкасъл, а Ричарлисон имаше шанс за гол за Евертън. В 13-тата минута „карамелите“ стигнаха до попадение. След разбъркване в наказателното поле на Нюкасъл топката достигна до Доминик Калвърт-Люин, който намери мрежата на вратата на Мартин Дубравка – 0:1! В 29-тата минута Нюкасъл организираха най-доброто си положение – Мигел Алмирон стреля в гредата, след което топката попадна в Анди Керъл, който я вкара в мрежата, но английският нападател бе в положение на засада. До края на първата част „свраките“ бяха по-активният тим, но до нов гол не се стигна.

Второто полувреме започна по-активно за Евертън, които можеха да стигнат до втори гол, но Мойс Кийн пропусна на два пъти. Вместо това домакините стигнаха до изравняването в 56-тата минута. След центриране от фаул Анди Керъл свали топката с глава към Фабиан Шер и швейцарският бранител намери вратата на Евертън – 1:1! Радостта на Нюкасъл обаче трая само няколко минути, след като в 64-тата минута „карамелите“ отнов излязоха напред в резултата. Ричарлисон бе намерен по крилото, след което подаде в наказателното поле към непокрития Доминик Калвърт-Люин, който отбеляза втория си гол в срещата – 1:2! След втория гол на Евертън двамат наставници направиха по няколко промени, като двубоят се игра предимно пред вратата на Джордан Пикфорд. До втори гол за Нюкасъл обаче така и не се стигна.

Успехът бе втори за Евертън в последните 2 срещи, като тимът увеличи серията си без загуба в първенството на 5 срещи. С победата „карамелите“ събират актив от 25 точки, като изпреварват именно Нюкасъл на 10-тата позиция в подреждането. „Свраките“ записват втора поредна загуба и остават с 25 пункта, като вече заемат 11-тото място във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички