Един от най-важните играчи за Манчестър Сити преподписа с клуба


Един от най-важните играчи за Манчестър Сити преподписа с клуба
Снимка: Guliver/GettyImages

1224 0

Халфът на Манчестър Сити Фернандиньо е удължил договора си с „гражданите“ за още една година. Бразилският футболист се установи като ключов играч за Сити, след като се присъедини към клуба през 2013г. и спечели 3 пъти титлата във Висшата лига и 4 пъти Купата на Лигата в Англия.

34-годишният футболист ще остане на „Етихад Стейдиъм“ до лятото на 2021-ва година, което означава, че тогава той ще завърши осмия си сезон с отбора. По-рано през сезона се появи информация, че бразилският дефанзивен полузащитник може да напусне клуба след края на сезона, но сега очевидно той ще бъде част от тима на Гуардиола и през следващата кампания. „Това са възможно най-добрите новини. Наслаждавам се на всяка секунда от времето си тук. Никога не съм очаквал да изградя толкова важна и ценна връзка с клуба и феновете, но се случи и съм благодарен за това всеки изминал ден. Нашите фенове са невероятни, изключително радостен съм, че ще продължа да играя за клуба още една година. Чувствам тяхната любов и страст и това ме кара да се движа напред“, сподели Фернандиньо, след като преподписа с „гражданите“.

Фернандиньо се присъедини към Манчестър Сити от украинския Шахтьор Донецк, където изкара 8 сезона. Поради кризата с контузии на централните бранители на Сити през този сезон, бранителят бе принуден да изпълнява ролята на защитник в доста от случаите през последните месеци. Междувременно наставникът Пеп Гуардиола даде интересно мнение за лидера в класирането в Англия Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички