Еден Азар е много близо до това да се превърне в най-новата икона на Реал Мадрид


Еден Азар е много близо до това да се превърне в най-новата икона на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

2405 0

През лятото на 2018 година Челси бе категоричен, че голямата звезда на тима Еден Азар няма да последва Тибо Куртоа към изхода на "Стамфорд Бридж", то вече изглежда все по-вероятно белгиецът да премине в Реал Мадрид и да се превърне в новата икона на тима.

Откакто Кристиано Роналдо напусна "Сантяго Бернабеу", Реал не може да намери своя голям лидер на терена и водеща фигура. Всички играчи, които бяха смятани за заместник на португалеца разочароваха и се намират в много слаба форма. Флорентино Перес смяташе, че Марко Асенсио, Гарет Бейл и Иско ще компенсират липсата му, но това не се случи.

Междувременно Азар категорично отхвърли двете предложения на Челси за нов договор и е твърдо решен да подпише с "белия балет". Настоящият му договор с лондончани е до лятото на 2020 година и "сините" може да се принудят да го продадат. Освен това след главната роля, която имаше по време на Световното първенство, не останаха никакви съмнения къде иска да играе. 

Белгиецът обаче не иска да разстройва сезона на Челси и заради това ще изчака ттой да приключи. От другата страна Реал също не искат да разваят отношенията си с лондончани и изчакват.  Според Marca Челси е готов да продаде Еден Азар на Реал Мадрид за 100 млн. евро. Източници на изданието твърдят, че испанският клуб се опитва да намали цената, но Челси не е склонен на отстъпки. При трансфер на Азар в Реал всички ще се надяват именно той да се превърне в новия голям лидер.

Каква цена поставиха лондончани на звездата си - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички